Fashion Glam Olomouc

VELKÁ OPRAVA Další rána pro dopravu v Olomouci. Zavře se Velkomoravská

Další rána pro dopravu v Olomouci. Zavře se Velkomoravská

foto: ŘSD

15. 08. 2024 - 05:59

Olomouc – Řidiči z Olomouce i ti, kteří městem projíždějí, se musejí do konce měsíce obrnit trpělivostí. Klíčová ulice Velkomoravská, kde je už několik týdnů omezený provoz kvůli opravám křižovatky se Schweitzerovou, se již v sobotu na dva týdny úplně uzavře. Po přerušení provozu na páteřní komunikaci od Šternberka v Divišově ulici a řadě menších uzávěr je to další rána pro dopravu ve městě.

„Konec letních prázdnin proběhne ve znamení oprav jednoho z nejvytíženějších silničních úseků v Olomouckém kraji. Poslední sčítání dopravy potvrdilo průjezd bezmála 40 tisíc vozidel přes Velkomoravskou ulici v Olomouci, kde připravujeme velkoplošné asfaltování,“ informoval Miroslav Mazal z Ředitelství silnic a dálnic.

Podle průzkumu, který si správce komunikace nechal zpracovat, se obrovský počet projíždějících automobilů výrazně podepisuje na povrchu silnice. Rekonstrukce silnice I/35 tak prodlouží celkovou životnost mimořádně důležité dopravní trasy.

Plánovaná výměna povrchu vozovky potrvá zhruba dva týdny na úseku od křížení ulic Albertova X Brněnská po odbočení do Galerie Šantovka (ulice Švýcarské nábřeží). Objízdná trasa povede po Brněnské, D35, po silnici I/55 a dále ulicemi Týnecká, Přerovská, Rolsberská.

 

 

Další články