Zábava do karantény? Čtení, vaření i hraní her
Během už týden trvající karantény lidé zjistili, že mají čas na spoustu věcí, na které jej předtím…
25. 06. 2018 - 00:00
Jaká by to byla hospoda bez pořádného guláše! - řekli jsme si v redakci a vydali jsme se na cestu restauracemi v našem regionu, abychom jedli, a jedli, a hodnotili. Tentokrát jsme se vypravili do Chválkovic Na hřiště a stálo to za to. Máme totiž nový vedoucí guláš.
Na hřišti vaří Jaroslav Lasky. Vykašlal se na všechno to veliké podnikání a šel dělat, co ho naplňuje a baví. Takže jsme dostali na stůl něco, co lákalo už pohledem, a po ochutnání začala vznikat touha sežrat ty guláše aspoň čtyři, jenom kdyby bylo v bříšku místo. Je především nutno vyzdvihnout, že je podáván v misce, hospoda tudíž došla pochopení, že guláš je o omáčce a nemá smysl jej kdovíjak eseteticky servírovat na plytký talíř. Na hřišti se můžete mezi všechno to masíčko skoro ponořit, a zkoumat, jak dlouho vydržíte bez dechu. Jednozčačně doporučujeme, abyste na něj vyrazili - až se bude dělat. V hostinci se každý den vaří nebo griluje něco jiného. Už jenom tento fakt nás naplňuje gastronomickým štěstím, protože gulášek jenom sem tam v praxi znamaná, že není zamražený v lednici už od března.
Během už týden trvající karantény lidé zjistili, že mají čas na spoustu věcí, na které jej předtím…
Chválkovická hospůdka Na Hřišti je vyhlášená grilovanými dobrotami a přes léto to tam žije. Guláš,…
Přesně v 19 hodin vzplála na olomoucké Pevnůstce letošní čarodějnice a začala "filipojakubská noc".…
Rusko-ukrajinský restaurant Zina v Olomouci na Kollárově náměstí je jediný v České republice, který…
Dovolená na jachtě nemusí být jen pro extrémně movité klienty. Sezóna se už dávno rozeběhla, lodě v…
Když jsme hodnotili guláš U Fleka předloni, dlouho vedl tehdejší pořadí gulášů ve městě. Po dvou…