Zde může být vaše reklama.

Prostějovský zpěvák Ondřej Provazník napsal ostrý dopis vedení oblastního ANO

 Prostějovský zpěvák Ondřej Provazník napsal ostrý dopis vedení oblastního ANO

16. 05. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Prostějovskou buňku hnutí ANO 2011 opustila v dubnu zhruba polovina členů, včetně tří zastupitelů Hany Naiclerové, Františka Švece a Františka Filouše. Část dnes již bývalých členů se chystá do nově založeného celostátního hnutí PRO 2016, které sdružuje lidi z celé republiky, kteří nesouhlasí s vnitřními praktikami Babišova hnutí. Zda bude mít šanci na úspěch, se ukáže již v krajských volbách, v některých krajích totiž budou členové nově založené partaje kandidovat.


Důvodem odchodu z hnutí ANO byly podle prohlášení tří zastupitelů intriky, lži a manipulace ze strany vedení oblastního vedení. Dále upozorňovali na podivné praktiky při sestavování kandidátky do krajských voleb.
Rozpad prostějovské organizace ale doprovázejí spory. Facebookovou stránku podle názorů členů ANO „ukradli" zastupitelé, kteří hnutí opustili, ti ale takovou kritiku odmítají s tím, že stránku využívají od samého počátku. Webové stránky nefungují vůbec.


Mezi dnes již bývalými členy prostějovského ANO je také mladý zpěvák Ondřej Provazník. Ten včera publikoval na Facebooku dopis, který adresuje právě šéfovi oblastní buňky Zdeňku Šestořádovi.
Zveřejňujeme jej v plném znění.

Pane předsedo,
záměrně nepíši vážený nebo drahý, protože si vás nevážím a drahý mi také nejste. Chtěl bych Vám sdělit své stanovisko k dění v Prostějově. Nejprve však začnu na začátku a nebudu „motat" fakta a dojmy, jak to ostatně děláte vy.
Když jsem vstupoval do hnutí ANO 2011, byl jsem přesvědčen, že tak činím dobře a budu moct, byť malým dílem přispět k úspěchu v komunálních volbách, které byly tehdy aktuální. Pravidelně jsem se zúčastňoval akcí, které byly pořádány, nebo jsem se vlastními prostředky snažil přispět k dané akci. Když si vzpomenu na akce – např. předvolební akce na Vrahovickém koupališti, grilování či předvolební meetingy, nabyl jsem pocitu, že je vše tak jak má být.
ANO vyhrálo volby s krásným druhým místem, a to s velkou pomocí lidí, kteří se aktivně zapojovali při předvolebních meetingů. (Což se o vás bohužel říci nedá. Hesla hnutí ANO však jsou pro vás jen prázdné fráze. Nevím tedy, co v hnutí ANO děláte. Doporučuji to vyzkoušet jinde. ☺ ) Byl jsem spokojen. Nastal čas na povolební matematiku. A výsledek? Buď půjdeme do koalice s KSČM anebo s přeběhlíky z ODS, kteří se za každou cenu chtěli udržet u „koryta". Opravdu by mé svědomí mělo být v tento okamžik čisté? Často každý říká, že komunální politika je o lidech, kteří se ve městě mezi sebou znají. Ano i já znám minulost členů KSČM v Prostějově a proto jsem se okamžitě ohradil a takovýto návrh bych nikdy nepodpořil. Lepší býti v opozici, a být konstruktivní opozicí, než se spřáhnout se zločinci a vesele si mnout ruce, jak se u koryt budeme mít fajn. Již v antickém Řecku byla politika výsadou těch nejinteligentnějších a nejlepších z nás, kteří dokázali jít vstříc lidem a konstruktivní diskusi. (Zase mi tady něco nesedí...)
V návaznosti na dění v Místí organizaci a Oblastní organizaci hnutí ANO Prostějov, jsem dospěl k názoru, že nemá cenu pokračovat jako člen a být ovcí několika „mocipánů", kteří si myslí, že spasí svět. Tomu se říká v odborné terminologii fanatizmus. Ať si každý sáhne do svědomí a řekne si, zda chce býti loutkou lidí, a čekat na svou minutu „slávy". Nezapomínejte prosím, že potlačování svobodných názorů a nastolení strachu vedlo v minulosti pouze a jen ke vzniku nacismu, komunismu atp.
V závěru bych vám chtěl připomenout jeden citát:
„Abyste jednali dobře při řízení státu, musíte hodně naslouchat a málo mluvit" Richelieu Armand Jean du Plessis de
V Prostějově dne 14. 5. 2016
Ondřej Provazník

-jač-

Další články