Zde může být vaše reklama.

Tragédie u Přerova: Chlapce srazil vlak

Tragédie u Přerova: Chlapce srazil vlak

foto: Wikipedia

03. 05. 2021 - 14:31

Na železniční trati v katastru města Přerov včera po 19. hodině málem vyhasl dětský život. Projíždějící vlak tady srazil nezletilého chlapce, který si v místě kolejiště kousek od firmy Olympus hrál s dalšími dětmi. Hoch je v kritickém stavu v nemocnici.

"Uvedeným místem v té době projížděl rychlovlak ve směru na Ostravu, který zachytil a vážně zranil nezletilého chlapce. Hoch byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Ostrava. Na uvedeném místě je zbudovaná protihluková stěna s únikovým východem, který děti neoprávněně využily ke vstupu do prostoru dráhy," řekla k tragédií mluvčí policie Miluše Zajícová.

Podle mluvčí policie jde o extrémně nebezpečné místo s táhlou zatáčkou, kvůli které nejde vidět do velké dálky.

"I přesto, že strojvedoucí použil rychlobrzdu, střetu nedokázal nezabránit. Apelujeme na rodiče, aby své děti poučili o vážném nebezpečí her v kolejišti a věnovali zvýšenou pozornost tomu, kde a jakým způsobem jejich potomci tráví svůj volný čas," doplnila Zajícová.

Podle zákona o drahách lidé, kteří vstupují na dráhu nebo v obvodu dráhy na místa, která nejsou veřejnosti přístupná, páchají přestupek, za který mohou dostat pokutu až 10 tisíc korun.

Další články