Zde může být vaše reklama.

PŘEROVÁKŮM SE DAŘÍ Pivovar Zubr ovládl prestižní soutěž Pivex

Pivovar Zubr ovládl prestižní soutěž Pivex

foto: Pivovar Zubr

05. 10. 2024 - 17:19

Přerov – Stejně jako v minulých letech posbíral přerovský pivovar zubr i letos řadu ocenění v prestižní soutěž Zlatý pohár Pivex. Absolutním vítězem soutěže byl před pár dny vyhlášen Zubr Grand, který získal zlato i v kategorii světlých ležáků. Loňský absolutní vítěz Zubr Gold si odváží zlato v kategorii světlých výčepních piv a 2. místo mezi světlými ležáky patří pivu Zubr Gradus. Úspěch slaví také ochucené nealkoholické pivo Litovel Pomelo, které letos získalo bronzovou medaili.

 

„Když jsem letos opět stála na pódiu a přebírala medaile pro naše piva, cítila jsem velkou radost. Nejen za sebe, ale především za všechny naše kolegy, kteří se na vaření piva podílejí a kteří do své práce dávají srdce. Opakovaná vítězství našich piv jsou dalším potvrzením, že svoji práci děláme opravdu dobře a poctivě,“ říká Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr.

Pivovary Zubr, Litovel a Holba, patřící do společnosti Pivovary CZ Group, se pravidelně umisťují na předních místech prestižních tuzemských i zahraničních degustačních soutěží. Svou výjimečnou kvalitu opakovaně potvrdily i na 32. ročníku soutěže o Zlatý pohár PIVEX. Od letošního března je většinovým majitelem společnosti Pivovary CZ Group skupina Kofola.

Soutěž Pivex je jedním z nejvýznamnějších hodnocení kvality piv na území České republiky a letošního klání se účastnilo celkem 42 vzorků v kategoriích světlé výčepní pivo, světlé ležáky, nealko piva, tmavá piva a míchaná piva. O držitelích ocenění rozhoduje odborná porota ve dvou kolech a hodnocení probíhá anonymně. Hlavními hodnotícími kritérii při degustaci jsou chuť, plnost, vůně, říz, hořkost i jiné vlastnosti piva nebo příznaky podle dalších chuťových, čichových i vizuálních zjištění odborných degustátorů. V porotě zasedají zástupci ústavu společně se zástupci pivovarů, převážně sládků a dalších odborných institucí.

 

Další články