Fashion Glam Olomouc

NÁHRADNÍ DOPRAVA Tramvaje nepojedou. Přejezd na Bělidlech čeká oprava

Tramvaje nepojedou. Přejezd na Bělidlech čeká oprava

foto: DPMO

10. 08. 2024 - 11:56

Olomouc – Od dnešního dne se zastaví provoz tramvají v úseku trati Hlavní nádraží – Pavlovičky. Důvodem je rekonstrukce železničního přejezdu v ulici Divišova, který byl poškozen při nehodě nákladního automobilu a vlaku a následném požáru na podzim minulého roku. Výluka skončí 23. srpna.

„Dopravní podnik města Olomouce opravu odložil kvůli menšímu provozu až na prázdniny. Po dobu rekonstrukce přejezdu zajistí náhradní přepravu od vlakového nádraží na Bělidla autobusy. Zastávky Pavlovická a Pavlovičky nebudou obsluhovány. Pro spojení Hlavní nádraží - Pavlovičky mohou cestující využít běžné autobusové linky s odjezdy a příjezdy na zastávku Na Pile,“ informovala mluvčí DPMO Anna Sýkorová. Náklady na opravu jsou cca pět milionů korun.

Nehoda se stala loni 17. října v olomoucké čtvrti Bělidla na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací bez závor, kdy kamion vjel přímo před přijíždějící vlak. Strojvůdce neměl šanci havárii zabránit. Po střetu vypukl mohutný požár. Při nehodě se lehce zranilo devět lidí, škoda byla vyčíslena minimálně na zhruba 44 milionů korun. Olomoucký soud za nehodu uložil letos v červnu polskému řidiči podmíněný a peněžitý trest a zákaz řízení vozidel na šest let.

Další články