Zde může být vaše reklama.

VELIKONOCE Tradice, stánky, zábava. Olomouc láká na velikonoční jarmark

Tradice, stánky, zábava. Olomouc láká na velikonoční jarmark

foto: Hanácký Večerník / Pavel Vysloužil

27. 03. 2024 - 09:37

Bohatý kulturní program pro malé i velké, bohoslužba pod širým nebem, stánky s farmářskými potravinami, velikonočními dekoracemi a řemeslnými výrobky a plno dobrého jídla a pití. Vyzdobené Horní náměstí v Olomouci ožilo tradičním velikonočním jarmarkem, který potrvá až do pondělí 1. dubna.

 

Lidé si u stánků mohou nakoupit farmářské sýry, uzeniny a další dobroty, nechybí kraslice, proutěné a dřevěné zboží, pomlázky, květiny, porcelán či dekorace na tradiční výzdobu domácností. Součástí jarmarku jsou také oblíbené dětské dílničky. Pro veřejnost jsou přístupné v odpoledních hodinách ve všedních dnech a o víkendech po celý den. „Děti si tam mohou vyrobit dekorace, květinové brože, kolednické taštičky, krabičky, malované prostírání, kraslice a uplést si pomlázku nebo věneček z proutí,“ informovala Monika Řehulková z pořádajícího spolku Kulturní Olomouc.

Zajímavý kulturní program je připravený také pro dospělé. Na Horním náměstí se během oslav představí například cimbálová muzika a rovněž populární skupina Fleret. Na neděli se chystá bohoslužba pod širým nebem.

Po dobu velikonočních svátků (29. – 31. 3.) nabízí Informační centrum Olomouc zdarma výstup na věž v 11:00 a 15:00 a mimořádnou prohlídku radnice (obřadní síň, kaple, věž) ve 13:00 za cenu 125 korun, děti do 10 let mají vstup zdarma. Rezervace prohlídek na vstupenky.olomouc.eu

Program na Horním náměstí:

29.3. v 17:00 – Fleret – koncert

30.3. v 15:00 – Old School – koncert 

30.3. v 17:30 – Teď A nebo někdy – koncert

31.3. – Cimbálová muzika z Valaška (v průběhu celého dne)

31.3. v 15:00 – Bohoslužba pod širým nebem

 

 

 

Další články