Zde může být vaše reklama.

ZÁPLAVY NA KOPCI Havárie: Na Nové ulici jsou řeky a jezera

Havárie: Na Nové ulici jsou řeky a jezera

foto: HZS OK

10. 09. 2024 - 14:35

Olomouc - Zatopené cesty, chodníky i zeleň zaskočily dnes po obědě stovky obyvatel městské části Nová ulice v Olomouci. Na sociálních sítích se začaly ihned šířit zprávy o havárii vodojemu, brzy se však ukázalo, že pouze prasklo vodovodní potrubí. Následky a škody však budou i tak docela velké.

„Právě zasahujeme v ulici Za Vodojemem v Olomouci, kde došlo k havárii na vodovodním řadu. Voda z potrubí vyvěrala a zatopila ulici i s vozy. Odstranili jsme pomocí technického speciálu zatopená auta, aby mohla začít oprava,“ informovala mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová.

Rozsáhlou havárii, kdy voda od vodojemu teče až k fakultní nemocnici, likvidují kromě hasičů také všichni dostupní pracovníci olomoucké vodárenské společnosti. Firma informovala, že dočasně dojde k omezení zásobování vodou zejména ve vyšších patrech domů, havárie se také může dotknout nedaleké nemocnice.

Ve facebookových skupinách svázaných s městem, se okamžitě začaly šířit dezinformace. „Únik z vodojemu, výškáč má obří zásobník vody, už to jedmou ruplo koncem 70. let,“ snažila se vyostřit nepřehlednou situaci paní Kamila. Brzy se však ukázalo, že pravda je někde jinde.

 

Další články