Fashion Glam Olomouc

DOBRÁ PRÁCE POLICIE Muž chtěl skočit ze střechy. Drama ukončil vyjednavač

Muž chtěl skočit ze střechy. Drama ukončil vyjednavač

foto: FNOL

13. 08. 2024 - 07:05

Olomouc – Pořádné drama se odehrálo v neděli časně ráno v olomoucké fakultní nemocnici. První paprsky vycházejícího slunce odhalily na střeše jedné z budov v areálu mladého muže, který si chtěl vzít život skokem z výšky. Do akce se okamžitě zapojili policisté i městští strážníci, kteří s ním navázali kontakt. Nebezpečné představení ukončil po dvou hodinách zkušený policejní vyjednavač, který nešťastníka přesvědčil, aby svoje trable řešil jinou cestou.

 

„Přijali jsme oznámení o osobě stojící na střeše jedné budovy v areálu Fakultní nemocnice Olomouc. Po příjezdu na místo se na římse nacházel muž, který vypadal, že je rozhodnutý skočit dolů. Hlídky okamžitě zajistily okolí budovy a zamezily příjezdu vozidel do areálu nemocnice z Hněvotínské ulice,“ popsala případ mluvčí policie Ivana Skoupilová.

Podle ní se devětadvacetiletý muž ocitl v těžké životní krizi a kvůli tomu se chtěl sáhnout na život. Klíčovou pro řešení situace na místě se ukázala komunikace policistů s mužem na střeše, který si dokonce vyžádal konkrétního městského strážníka. Ten se za ním vydal na střechu a udržoval s ním hovor do doby, než přijel ostřílený vyjednavač.

„Tomu se podařilo po dalších dvou hodinách vyjednávání muže přesvědčit, aby vlezl do hasičské vysokozdvižné plošiny a společně s policistou sjel bezpečně dolů. Poté si jej převzali do péče zdravotníci,“ uvedla Skoupilová.

 

Další články