Lanýžové degustační menu

55 ZAMĚSTNAVATELŮ Clarion dnes zve na největší veletrh nabídek práce ve zdravotnictví

Clarion dnes zve na největší veletrh nabídek práce ve zdravotnictví

foto: olomouckyveletrh.cz

23. 10. 2024 - 09:05

Clarion Congress Hotel v Olomouci dnes hostí Veletrh práce ve zdravotnictví, který je největší akcí svého druhu v ČR a na Slovensku. Přes 55 zaměstnavatelů, reprezentujících více než 130 zdravotnických zařízení, zde nabízí pracovní příležitosti pro studenty i absolventy medicíny a nelékařských zdravotnických oborů. Připraven je bohatý doprovodný program. Akce se koná od 10 do 16 hodin a vstup je zdarma.

I letos budou mít návštěvníci z řad studentů medicíny, bakalářských i magisterských nelékařských studijních programů nebo zdravotnických středních škol možnost získat přehled o současné situaci na zdravotnickém trhu práce, zorientovat se v nabídkách a navázat kontakty s budoucími zaměstnavateli. "V dnešní době, kdy zdravotníci požadují lepší pracovní podmínky, mají studenti na trhu práce navrch – mohou si svého zaměstnavatele vybírat. Zdravotnická zařízení se musí snažit, aby uchazeče oslovila a přesvědčila je už během studia," říká MUDr. Ondřej Česák, hlavní organizátor veletrhu.

Široká nabídka zaměstnavatelů

Na Veletrhu práce ve zdravotnictví se představí rekordní počet zaměstnavatelů reprezentujících přes 130 zdravotnických zařízení z nemocničního i ambulantního sektoru. Studenti si dnes vybírají budoucího zaměstnavatele nejen podle finančí odměny, ale také na základě kolektivu nebo možností dalšího vzdělávání a rozvoje. "Investovat čas a energii do studentů se zaměstnavatelům vyplatí – a to pozorujeme každým rokem - a vzrůstající kvalita programů pro studenty, které nemocnice poskytují, to jen potvrzuje" říká MUDr. Vladimír Váňa, hlavní organizátor veletrhu. Zaměstnavatelé aktivně nabízí studentům stipendijní programy, ale nově i ve zvýšené míře zajímavé stáže a zvou je na studentské dny.

Co nabídne bohatý doprovodný program?

Návštěvníci veletrhu se mohou těšit na pestrou nabídku workshopů a přednášek, které pokrývají široké spektrum praktických dovedností. „Z praktického programu, který připravujeme na tento ročník, jsme velice nadšeni. Z vlastní zkušenosti víme, že při studiu je praktické výuky málo. Veletrh nabídne v šesti paralelních sálech atraktivní praktický program – návštěvníci si vyzkouší desítky praktických aktivit, což je obrovský posun od minulých let“ sděluje MUDr. Ondřej Česák. Pro zájemce o ultrasonografii jsou připraveni lektoři i zdraví figuranti, zájemci o chirurgii si přijdou na své na workshopu chirurgického a laparoskopického šití. Zájemce o anesteziologii může zaujmout zajištění dýchacích cest, zájemce o oční lékařství pak nadchne simulace praktických zákroků – operace katarakty a sítnice. K dispozici studentům bude i simulátor porodu, budoucí instrumentářky si budou moci vyzkoušet, jaké je to doopravdy na operačním sále. Zájemci o interní obory si vyzkouší na kazuistikách svoji první službu na zkoušku. Bohatý je i přednáškový program věnovaný tématům dobročinnosti s lékaři bez hranic, ale i psychiatrické problematice závislostí u mládeže. Zajímavou oblastí je i komunikace s nespokojeným pacientem, ale také komunikaci v domácí paliativní péči, která je mezi pacienty stále populárnější.

Přehlednější zdravotnictví

Organizační tým také stojí za projektem Přehlednější zdravotnictví, který byl založen v roce 2021 a má za cíl zpřehlednit přechod studentů medicíny, zdravotnických fakult, vyšších odborných a středních zdravotnických škol do praktického světa zdravotnictví. Celoročně poskytuje informace o tom, co studenty po škole čeká, ukazuje jim široké možnosti budoucího uplatnění ve snaze snížit jejich odchod do jiných sektorů a měsíčně je informuje o nejnovějších pracovních nabídkách na trhu. V květnu roku 2023 byl portál uveden na Slovensku pod jménem Prehľadnejšie zdravotníctvo. Veletrhy práce ve zdravotnictví pod tímto organizačním týmem probíhají každoročně i v Martině a v Bratislavě.

Další články