Fashion Glam Olomouc

Změna v kádru Útočník Martin Nešpor jde z SK Sigma do Jablonce

Útočník Martin Nešpor jde  z SK Sigma do Jablonce

foto: Petr Pelíšek

02. 09. 2021 - 15:42

Kádr SK Sigma Olomouc se před koncem přestupního termínu změnil. Už v něm není útočník Martin Nešpor, který se z Androva stadionu přesunul do FK Jablonec. Je to zřejmé z informačního systému fotbalové asociace.

Nešpor přišel do SK Sigma Olomouc po angažmá v zahraničí v létě 2018, nyní po třech letech Hanou opouští. Na Andrově stadionu odehrál 63 zápasů, dal 14 branek.

"Přestup byl hrozně narychlo. Absolvoval jsem dneska dopolední trénink v Olomouci a po tréninku okolo oběda mi volal manažer, že je možnost jít do Jablonce, tak jestli bych tomu byl nakloněn. Říkám, že ano. Jablonec pořád beru jako klub, co hraje každý rok o nejvyšší příčky a bojuje o evropské poháry. Takže jednoznačně mě to láká, je to pro mě výzva a těším se na to," řekl Nešpor pro klubový web Jablonce.

V Jablonci si zahraje hned s několika exolomouckými hráči. V kabině Sigmy se potkal s obráncem Michalem Surzynem a záložníky Davidem Housku s Václavem Pilařem.  Dalším bývalým hráčem Sigmy je pak útočník Martin Doležal.

V novém působišti si Nešpor může zahrát v Evropské konferenční lize UEFA. Tam má Jablonec ve skupině D za soupeře nizozemský AZ Alkmaar, rumunskou Kluž a dánský FC Randers. Skupinová fáze odstartuje prvními zápasy ve čtvrtek 16. září. Další kola se odehrají 30. září, 21. října, 4. listopadu, 25. listopadu a 9 prosince. Do osmifinále soutěže postoupí přímo jen vítězové jednotlivých skupin, druzí v pořadí se utkají s celky na třetích místech v Evropské lize.

Další články