Zde může být vaše reklama.

V tréninkovém tempu Volejbalistky VK Šantovka vyhrály pohár v Ostravě

Volejbalistky VK Šantovka vyhrály pohár v Ostravě

foto: volejbalolomouc.cz

01. 10. 2024 - 09:55

Druhý ostrý zápas v sezóně hrály volejbalistky VK Šantovka Olomouc UP. Po sobotní extraligové výhře ve Šternberku 3:1 nastoupily dnes ve 2. kole Chance Českého poháru v Ostravě, proti béčku extraligového TJ Ostrava. Olomouc byla od začátku jasně lepším týmem a v rychlém tempu vyhrála 3:0 na sety a postoupila do dalších bojů soutěže.

Olomoučanky vstoupily do utkání podobně jako ve Šternberku, když první set vyhrály díky agresivnímu servisu a razantnímu útoku jasně 25:7, do sestavy se vrátila uzdravená blokařka Michaela Nečasová.

Ve druhé části Ostrava B trochu brzdila olomoucké útoky, ale i tak vedla Olomouc 9:4, 16:8, v polovině setu vystřídal hostující trenér Drešl nahrávačky, když šla na plac Burianová místo Bajusz. Hostující tým dovedl set také do jasného vítězství 25:12, když setbol proměnila z nahrávky Burianové Brazilka Jady Gerottová.

Ve třetí části získala Univerzita při podání Michaely Nečasové vedení 9:2, esem na 14:4 dávala Josefína Smolková, zápas pokračoval v jasné převaze Olomouce. V závěru zápasu bodovala v útoku hlavně Michaela Smolková a Jady Gerottová, Šantovka jej vyhrála 25:8 a po jasném vítězství 3:0 postoupila do dalšího kola Chance Českého poháru.

,,Byl to jednoznačný zápas, soupeř uhrál 7, 12 a 8 bodů, takže to bylo hlavně o nás, o koncentraci, jak se nám bude dařit dobře servírovat a nekazit. Ve druhém setu jsme polevili, soupeř se trochu přiblížil, ale jinak jsme to v tréninkovém tempu zvládli dobře. Zahrála si i druhá nahrávačka Hana Burianová a po zranění se mohla rozehrát Míša Nečasová” řekl k utkání asistent trenéra VK Šantovka Olomouc UP Patrik Minda.

TJ Ostrava B - VK Šantovka Olomouc UP 0:3 (-7, -12, -8)

Ostrava B: Gráczová, Kubatá, Ruszová, Farská, Adamčíková, Janochová, libero: Cholevíková (Fotlýnková). Střídaly: Orálková, Scholzová, Pyrtová, Nekvapilová.
Olomouc: Bajusz, M. Smolková, Nečasová, J. Smolková, Frankevychová, Gerottová, libero: Chaloupková, Střídala: Burianová.

Další články