Zde může být vaše reklama.

V reprezentačním dresu Veslařům VK Olomouc se dařilo doma i v cizině

Veslařům VK Olomouc se dařilo doma i v cizině

foto: vkolomouc.cz

15. 05. 2024 - 19:17

Úspěchy na závodech doma i v zahraničí zapsali v úvodu května členové Veslařského klubu Olomouc. V akci byly juniorky a dorostenci. Povedlo se jim získat medailová umístění.

Juniorky Eva Slepičková a Michaela Uličná si dovezly stříbro z Mnichova. Účastnily se 1. Internationale DRV-Junioren-Regatta 2024 München. Startovaly zde jako juniorské reprezentantky a znovu po několika měsíční pauze obléklyreprezentační dres. Letos přivezly hned z prvního reprezentačního startu dvě cenná umístění. Stříbrnou medaili získaly v disciplíně osma s kormidelníkem a následně těsné čtvrté místo na čtyřce bez kormidelníka. Na první závody juniorské reprezentace odjely i s trenérkou Danielou Hlaváčovou, které se stará o jejich důkladnou přípravu, z výcvikového kempu pořádaného v Račicích.

Zástupci Veslařského klubu Olomouc si pak přivezli z mezinárodních závodů Olympic Hopes Regatta neboli také CEFTA, letos pořádané v Brně třetí a páté místo. Dorostenci se pod vedením trenéra Vladimíra Slavíka oblékli do reprezentačních dresů a zúčastnili se mezinárodních závodů, kde si vyzkoušeli reprezentační start. Čtyřka s kormidelníkem ve složení David Wolf, Štěpán Doubrava, Ondřej Ptáček, Jakub Pavlita s kormidelníkem Filipem Temnákem získala bronzovou medaili. Dvojskif Štěpán Kyjevský ve společenství se svým parťákem z Hodonína obsadil páté místo. Pánové závodili na pro dorosteneckou kategorii nezvyklé trati 2000 metrů, kdy běžně závodí na 1500 metrů.

Další články