Zde může být vaše reklama.

Olomoucká stopa Repre vodních pólistů U 19 vybojovala Evropu

Repre vodních pólistů U 19 vybojovala Evropu

foto: archiv redakce

27. 03. 2024 - 17:57

Česká reprezentace hráčů U 19 ve vodním pole se po úspěšné kvalifikaci v bosenské Trebinji probojovala na zářijové mistrovství Evropy do bulharského Burgasu. Devatenáct týmů bylo rozděleno do čtyř skupin. Každá se hrála v jiném státě, z každé postoupili dva nejlepší. U úspěchu národního týmu byli také zástupci olomouckého klubu vodního póla.

V prvním zápase porazil český národní tým Velkou Británii 9:6, následně si hladce poradil s Finskem vysoko 20:2. S Francii pak bohužel prohrál 3:17.

Rozhodující zápas, ve kterém už šlo o vše, sehrálo české družstvo s domácí Bosnou a Hercegovinou. Pekelné divácké prostředí ani důležitost utkání však hráče neovlivnili a po nejlepším herním výkonu zvítězili 10:6.

V družstvu měl své zastoupení i olomoucký klub vodního póla a to jak v hráčském kádru, tak i realizačním týmu. Reprezentovali gólman Vojtěch Procházka a odchovanec Olomouce Filip Dittmer nyní hrající za slovenský tým KVP Nováky. Asistentem trenéra je Jiří Dittmer.

„Malou zajímavostí je, že náš tým hned první noc v Trebinji zažil zemětřesení o síle 5,3 Richterovy stupnice s epicentrem jen třicet kilometrů od místa pobytu. Naštěstí bez újmy,“ uvedl Jiří Dittmer.

Mistrovství Evropy se v Burgasu koná 1.-7. září. Základní skupiny šampionátu byly vylosovány v Barceloně. Český tým se ve skupině D střetne se Slovinskem, Rumunskem a domácím Bulharskem, postupovat budou dva nejlepší celky. „Skupina je hratelná, věříme, že se nám postup podaří,“ uvedl Dittmer.

Další články