Zde může být vaše reklama.

Bitva se špatným koncem Basketbalisté BK Olomoucko prohráli s Brnem

Basketbalisté BK Olomoucko prohráli s Brnem

foto: bkredstone.cz

29. 09. 2024 - 15:07

Hodně dramatické střetnutí odehráli hráči BK Olomoucko ve 3. kola Kooperativa NBL. Na domácí palubovce s Brnem dlouho prohrávalo, přesto se v poslední čtvrtině dostalo do vedení a mělo šanci utkání zvládnout. Domácí nakonec přesto prohráli 67:78, když neubránili především Richarda Bálinta, autora čtyřiadvaceti bodů.

Úvod utkání opanoval právě brněnský rozehrávač, který zařídili šest z osmi úvodních bodů svého týmu a poslal Brno do vedení. na začátku 6. minuty už Hanáci prohrávali dvouciferným rozdílem, když si v obraně nedokázali poradit s kombinacemi soupeře. Dvě minuty před koncem desetiminutovky sice Carter snížil na 11:19, poslední minuty přesto opět patřili hostům, kteří po zahajovací periodě vedli 27:13.

Ve 12. minutě Olomoucko prohrávalo o patnáct bodů, pak se ale soupeři zadalo postupně přibližovat. Velký nápor si hráči schovali na poslední tři minuty poločasu, kdy inkasovali jediný bod a sami dokázali své akce dotáhnout do úspěšného konce. Poločasové skóre 32:38 stanovil z trestných hodů Carter.

Domácím nevyšel ani začátek třetí čtvrtiny. Po pěti minutách prohrávali 37:53, pak ovšem výrazně přidali a na konci osmadvacáté minuty Wertz trojkou vyrovnal na 53:53. Do poslední části střetnutí tak soupeři vystupovali za stavu 55:57 a měli oba téměř totožnou šanci na vítězství.

Po osmi bodech v řadě se dokonce domácí dostali ve 32. minutě do vedení 63:57 a zdálo se, že předvedou dokonalý obrat. Brno si vzalo náskok zpět čtyři minuty před koncem a vítěze tak určila až koncovka, v níž měli lepší nervy hostující basketbalisté.

„Po špatném startu jsme se dostali zpět do zápasu, na úspěch to ale nestačilo. Věděli jsme, že Brno je kvalitní tým, který je fyzicky dobře připravený. To se ukázalo. Naše obrana s tím měla velké problémy, především na doskoku,“ uvedl trenér BK Olomoucko Andrew Hipsher.

„Problém jsme měli ve třetí čtvrtině. Od plus 15 jsme začali zmatkovat. V té poslední jsme se dostali do dobrých pozic. Klíčový byl útočný doskok. Věděli jsme, že s tím mají domácí problémy a podařilo se nám to využít. Dobrou práci odvedl Richard Bálint, sám před zápasem říkal, že to odšpuntuje. Přesně to udělal,“ řekl Martin Vaněk, trenér Brna.

BK Olomoucko – Brno 67:78 (13:27, 32:39, 55:57)

Nejvíce bodů: Wertz 19, Carter 14, Asberry, Wright oba 13 – Bálint 24, Chargios 14, Š. Svoboda 12.

Další články