Fashion Glam Olomouc

Osmý zápas přípravy Mora nedohrála, Konrád se zranil, je v pořádku

Mora nedohrála, Konrád se zranil, je v pořádku

foto: Petr Pelíšek

02. 09. 2021 - 21:19

Poslední zápas přípravy na novou sezónu extraligy hokejisté HC Olomouc nedohráli. Jejich domácí duel proti Hradci Králové byl předčasně ukončen 7 minut a 46 sekund před vypršením řádné hrací doby. Důvodem bylo zranění brankáře Branislava Konráda, který musel po kontaktu s bruslí protihráče do oblasti hlavy a krku do nemocnice. Je mimo ohrožení života.

Na ledě Olomouce se Východočeši postupně dostali do vedení 3:1, výsledek duelu ale není tentokrát vůbec důležitý. V 53. minutě totiž došlo ke zranění domácího brankáře Branislava Konráda a zápas byl předčasně ukončen. Rozhodčí odpískali postavení útočícího hráče v brankovišti, ale ten si hned všiml, že něco v pořádku po jeho střetu s Konrádem. Ten rychle odjel na střídačku a olomoucká zimák strnul. Gólmanskou jedničku Mory začali ošetřovat na střídačce, pak v tom pokračovala přivolaná záchranka. Zimák Branislav Konrád opustil na nosítkách za mohutného skandování fanoušků, kteří stejně jako všichni aktéři zápasu čekali na dobrý konce nepříjemné události.

"Branislav Konrád v noci podstoupil úspěšnou operaci a jeho stav je stabilizován. V utkání utrpěl hlubokou řeznou ránu, naštěstí však nebyla zasažena žádná tepna ani žíla. Prosíme všechna média i širokou veřejnost o respektování Braňova soukromí," inromovla klub na sociálmích sítích.

HC Olomouc — Mountfield Hradec Králové 1:3 nedohráno (0:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 33. Olesz (Kolouch) – 18. Jergl (Pavlík), 36. Jergl (Smoleňák, Cingel), 40. Kelly Klíma (Kevin Klíma). Rozhodčí: Koziol, Cabák – Lukš, Gančařík. Vyloučení: 3:3. Bez využití.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Černý, Řezníček, Švrček, Rašner, Škůrek – Klimek, Nahodil, Tomeček – Ostřížek, Knotek, Navrátil – Strapáč, Kolouch, Olesz – Burian, Káňa, Kucsera. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Mountfield : Lukeš – Nedomlel, Blain, Gaspar, Pavlík, Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák, Cingel, Jergl – Lamper, Lev, Orsava – Pilař, Lalancette, Oksanen – Kevin Klíma, Koukal, Kelly Klíma. Trenér Tomáš Martinec.

Další články