Fashion Glam Olomouc

Povedené 1. kolo Mora na úvod sezony přejela Zlín

Mora na úvod sezony přejela Zlín

foto: hc-olomouc.cz

18. 09. 2020 - 20:55

Hokejistům HC Olomouc se podařil vstup do nového soutěžního ročníku extraligy. Ve Zlíně nedala Mora Beranům šanci, smetla je třemi rychlými góly v první třetině zápasu a pak už si náskok bez větších potíží dokázala uhlídat. Další zápas hrají Kohouti v neděli doma proti Liberci (17.00).

To byl start. Mora vstoupila do zápasu jako velká voda. V 3. minutě dal první branku Vilém Burian, za další tři minuty zvýšil Jakub Navrátil. A v 15. minutě přidal třetí gól Vojtěch Tomeček. Lepší první třetinu si snad Olomoučtí ani naplánovat nemohlo. Luxusní vedení tři k nule bylo nakonec klíčové pro konečný výsledek. V hokeji se sice dá tříbrankové manko smazat rychle, ale Mora nic takového soupeři nedovolila.  Zlín skóroval až ve 46. minutě a to už bylo na nějaká zvrat pozdě, hosté už si náskok pohlídali a nakonec ještě pečetili brankou Olesze v poslední minutě.

"My jsme naprosto spokojeni s tříbodovým ziskem, ale myslím si, že zápas to byl hodně vyrovnaný. Byli jsme produktivnější v proměňování šancí, a to také rozhodlo. První třetina nám vyšla parádně, dali jsme góly, ovšem Zlín tam měl nějaká přečíslení. Musíme poděkovat Braňovi, který nás podržel. Ve druhé a třetí třetině už domácí neměli tolik přečíslení. Nějaké šance tam sice měli, ale ubojovali jsme to až do konce. Tady se vyhrává těžko a nám se to povedlo," řekl po utkání trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

PSG Berani Zlín – HC Olomouc 1:4 (0:3, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 46. P. Sedláček – 3. Burian (Bambula), 6. Navrátil (J. Knotek), 15. V. Tomeček (Bambula), 60. Olesz (Kucsera). Rozhodčí: Hradil, Veselý – Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. Diváci: 2500.

PSG Berani Zlín: Kašík – Řezníček, Gazda, Suhrada, Nosek, Hamrlík, Ferenc, Dluhoš – Herman, Fořt, J. Ondráček – Okál, Honejsek, Šlahař – Köhler, Fryšara, Dufek – Kubiš, P. Sedláček, Karafiát. Trenéři: Svoboda a Hamrlík.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Škůrek, Švrček, Valenta, Vyrůbalík, A. Rutar – Handl, Knotek, Kucsera – Olesz, Kolouch, Tomeček – Káňa, Nahodil, Navrátil – Burian, Gřeš, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Další články