Zde může být vaše reklama.

5. ročník turnaje Para hokejový Olomouc Cup 2024 vyhráli Italové

Para hokejový Olomouc Cup 2024 vyhráli Italové

foto: archiv redakce

03. 09. 2024 - 14:24

Poslední prázdninový víkend se hrál na olomouckém zimním stadionu mezinárodní para hokejový turnaj Olomouc Cup 2024. Zvítězil italský tým South Tyrols, který ve finálovém utkání porazil domácí tým SOHO Olomoučtí Kohouti.

Finálový zápas byl velmi dramatický; domácí hráči se dostali do vedení, ale italští para hokejisté rychle otočili skóre ve svůj prospěch. Přestože Olomouc statečně bojovala a ve třetí třetině dokonce vyrovnala, italský tým nakonec zvítězil.

Tento turnaj patří mezi nejvýznamnější klubové para hokejové turnaje ve střední Evropě. Česká para hokejová liga je dokonce největší ligou v Evropě a zahrnuje šest týmů. Olomoučtí para hokejisté zahájí sezónu doma 21. září 2024 v 10 hodin proti SKV Sharks Karlovy Vary. Olomoučtí by také rádi vyrazili na mezinárodní turnaj do Itálie. Nyní shánějí finance a věří, že se jim to podaří, protože český para hokej patří mezi nejlepší na světě a Olomoucký tým svými výkony rozhodně přispívá k povědomí sportovních fanoušků.

Výsledky:
Finále:
Soho Olomouc - South Tyrols Eagles. 4:6
O 3. místo
Havířov - Juniorská para hokejová reprezentace ČR 3:1

Konečné pořadí
1. South Tyrol Eagles, 2. Soho Olomoučtí Kohouti, 3. Para hokej Havířov, 4. Juniorska para hokejová reprezentace ČR, 5. Kazachstán, 6. Rennes Cormorans, 7. Para hockey Austria, 8. Suomi Paraleijonat.

Další články