Zde může být vaše reklama.

Těsna prohra doma Hokejisté HC Olomouc třetí vítězství nepřidali

Hokejisté HC Olomouc třetí vítězství nepřidali

foto: Petr Pelíšek

29. 09. 2024 - 19:49

Třetí zápas v tomto týdnu hráli hokejisté HC Olomouc. První dva se jim povedly, porazili doma České Budějovice a tři body získali i v Brně. Do třetice už to nevyšlo. Hanáci v 6. kole extraligy bojovali proti Litvínovu. A přes dobrý výkon o gól padli.

Mora začala aktivněji, ale do vedení šel v 7. minutě. Odpovědět se snažil z Káňa, dorážku Kohoutovy střely ale brankář Zajíček dokázal udržet. Hanáci měli více ze hry, Navrátil však na litvínovského brankáře nevyzrál. Pak náskok hostů mohl v oslabení zvýšit David Kaše, vychytal ho ale Machovský. Blízko vyrovnání byl Černý, ale brankář Zajíček zasáhl. Ve 25. minutě už se fans Mory radovali. Kotouč do branky nasměroval Knotek. Pak trefil Kunc tyčku. Sám na bránu pak ujel Zile, Machovský domácí opět podržel. Poradil si také se střelou Koblasy. Olomoucký obrat mohl z trestného střílení zařídit Navrátil, ale na Zajíčka nevyzrál. Ve třetí třetině tečoval Kohout nahození od modré čáry těsně vedle branky hostů. Litvínov ve 48. minutě znovu odskočil díky spolupráci bratrů Kašových - Ondřejovu přihrávku proměnil David. Ondřej Kaše mohl poté k asistenci přidat i gól, po úniku a kličce do bekhendu trefil tyč.

„Zápas nezačal v nějakém rychlém tempu, hrálo se spíše takticky. Při prvním gólu vznikla nepřehledná situace, nebyli jsme na dobrých pozicích. Poté jsme se trochu zvedli, ale vlastní přesilovka nás zase srazila, dokonce jsme mohli inkasovat další gól z přečíslení. Druhá část byla z naší strany povedená, vyrovnali jsme, byly šance na obou stranách. Ve třetí třetině rozhodl jediný moment. Mrzí nás to, musíme se v některých věcech ještě zlepšit," řekl Róbert Petrovický, asistent trenéra HC Olomouc.

HC Olomouc – HC Verva Litvínov 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Knotek (Anděl, Řezníček) – 7. Husinecký (Hlava, O. Kaše), 48. D. Kaše (O. Kaše). Rozhodčí: Kika, Obadal – Rampír, Axman. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 4518.

HC Olomouc: Machovský – Ondrušek, Černý, Sirota, Řezníček, Švrček, Rutar, Škůrek – Káňa, Kusko, Kohout – Fridrich, Nahodil, Navrátil – Kunc, Musil, Orsava – Anděl, Knotek, Ministr. Trenér Jan Tomajko.

HC Litvínov: Zajíček – Zile, Baláž, Zeman, McIsaac, Polášek, Husinecký, Beran – Koblasa, Sukeľ, Sandberg – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Jurčík, Gut, Pekař – Vopelka, Jícha, Havelka. Trenér Karel Mlejnek.

Další články