Zde může být vaše reklama.

Hanácká stopa Trenér Jaroslav Hynek povede Zbrojovku

Trenér Jaroslav Hynek povede Zbrojovku

foto: fcbrno.cz

14. 06. 2024 - 06:58

Fotbalisty Zbrojovky Brno povede od nové sezóny Jaroslav Hynek. Osmačtyřicetiletý kouč naposledy vedl slovenskou Žilinu, bělkovický rodák v Brně podepsal smlouvu na dva roky.

„Mám z toho skvělý pocit, Zbrojovka je pro mne tradiční, kvalitní a velký klub z druhého největšího města ČR. Jsem rád, že tu můžu pracovat a pomoci znovu dostat Zbrojovku tam, kam patří. Jsem připraven pro to se všemi v klubu udělat maximum,“ řekl Jaroslav Hynek.

V kabině se nový kouč poprvé objeví v pondělí na startu přípravy. „Jednání bylo poměrně rychlé a intenzivní. Teď je důležité, abych ještě více načetl kádr, o kterém samozřejmě už představu mám. Základem teď bude nastavit parametry tréninkového procesu, aby byl progres co nejkvalitnější, protože příprava je poměrně krátká,“ doplnil.

V zimní přípravě vedl ještě coby trenér Žilinu v utkání proti Zbrojovce Brno. Na Slovensku nakonec předčasně ukončil kontrakt a nyní je koučem celku z jihomoravské metropole. „V té době jsem se maximálně zajímal o Žilinu, byli jsme ve fázi, kdy nám odešlo několik stabilních členů kádru za lepším. Měli jsme i marodku, blížila se liga a vnímal jsem, že je potřeba tým maximálně připravit na jaro,“ řekl Hynek. „Komunikoval jsem samozřejmě se Zdeňkem Psotkou, z týmu bylo cítit odhodlání, že klub chce postoupit a chce se o to prát. I v tom našem zápase tým ukázal kvalitní pasáže hry, bylo jasné, že to může dokázat. Nestalo se tak, to si v klubu vyhodnotili a promítlo se to do toho, co se děje. Víme, jaké má klub ambice, kam se chce dostat, chceme na to reagovat. Takže o Brnu jsem tenkrát více nepřemýšlel, ale takový je život, nazrálo to. Jsem rád, že tady můžu být, pracovat a pomoci Zbrojovce ke vzestupu,“ dodal.

Bělkovický rodák působil jako aktivní hráč v Uničově či v Přerově, hráčskou kariéru ale ukončil ve 24 letech a dal se na trenérskou dráhu. Nejprve působil v mládeži SK Sigma Olomouc a Baníku Ostrava, poté v pražské Dukle. Zde se stal v roce 2019 hlavním trenérem a v této roli strávil na Julisce dvě sezóny. Následně vedl mládežnické reprezentantky ČR a od roku 2022 do letošního dubna trénoval v Žilině, kterou dovedl do Konferenční ligy.

Další články