Zde může být vaše reklama.

Přípravný zápas Fotbalová repre potrénovala na Andrově stadionu

Fotbalová repre potrénovala na Andrově stadionu

foto: Petr Pelíšek

15. 11. 2022 - 18:54

Česká fotbalová reprezentace bude hrát ve středu 16. listopadu v Olomouci na Andrově stadionu přípravné utkání proti Faerským ostrovům. Výkop je v 18 hodin a budou u toho čtyři hráči SK Sigma Olomouc. Trenér Jaroslav Šilhavý nominoval Ondřeje Zmrzlého, Mojmíra Chytila, Jana Navrátila a Antonína Růska.

Národní tým se sešel v pondělí v Praze, dnes už byl v Olomouci a absolvoval předzápasový trénink na Andrově stadionu. „Nastoupit můžou všichni Olomoučtí hráči. Předpokládám, že někdo z nich se na trávník odstane možná i od začátku,“ řekl trenér Jaroslav Šilhavý. „Tento sraz je rychlý, což jsme věděli. Netušili jsme, že to bude takhle poskládané, ale kluci hrát fotbal umí, musíme si s tím poradit. Věřím, že to zvládneme. Všichni si přejeme vítězství a chceme se prezentovat dobrou hrou. Věřím, že kluci nezklamou, byť se kluci teprve sbližovali. Každý má motivaci ukázat se v co nejlepším světle, pokud se do národního týmu dostane,“ podotkl Šilhavý.

Jak moc Faeřané můžou český tým prověřit? „Určitě máme respekt ke každému soupeři. Nejsou to žádní otloukánci, dříve dostávali více gólů. Porazili Turecko, neprohráli asi pět zápasů. Jsou houževnatí, dobře brání. Uvidíme, jak se tady představí. V rámci časových možností se na ně připravíme,“ uvedl Šilhavý na adresu soupeře, se kterým se pak národní tým potká také v kvalifikaci.

Kromě zmíněného kvartetu hráčů SK Sigma je v týmu ještě odchovanec SK Sigma stoper David Zima, který hraje za italský FC Turín.

Další články