Zde může být vaše reklama.

Nerozhodné derby Fotbalisté SK Sigma doma remizovali s Baníkem

Fotbalisté SK Sigma doma remizovali s Baníkem

foto: Petr Pelíšek

01. 09. 2024 - 17:09

Třetí domácí zápas v této sezóně se fotbalistům SK Sigma nepovedlo vyhrát. Na Ostravou vedli, ale pak se hostům povedlo vývoj otočit. Pět minut před koncem pak Olomoučtí srovnali z pokutového kopu. Obě branky Sigmy dal Jan Kliment.

Po opatrném začátku jako první zahrozili hosté. V 17. minutě z úhlu vypálil k levé Tanko a brankář Stoppen musel prokázat dobrá postřeh. Po půlhodině hry měl ještě větší šanci Šín, ani on však zblízka gólmana Sigmy nepřekonal, byť před ním byl sám. Krátce poté Stoppen vytáhl i Ewertonovu ránu pod břevno. Olomoucký brankář tak svůj mančaft podržel třemi výtečnými zákroky. Baník své možnosti nevyužil, což Sigma ztrestala. Kliment se zbavil klopýtajícího Chaluše a z úhlu možná trošku nečekaně prostřelil brankáře Markoviče, olomouckého odchovance. Hosté ale stihli ještě do přestávky vyrovnat. Sigma propadla ve středu pole, Baník rozvinul akci, kterou po centru zprava zakončil hlavou Šín. Ten se prosadil podruhé v utkání pět minut po přestávce. Po spolupráci s Ewertonem se trefil po zemi k tyčce. Branku poměrně dlouho vyšetřoval VAR, protože pomezní mával ofsajd, ale nakonec platila. Trenér Janotka pak střídal. A jeden z čerstvých hráčů na trávníku Vodháněl byl centimetry od vyrovnání. Jeho bombu z hranice šestnáctky v 67. minutě ale zastavilo břevno. Na začátku 73. minuty poslal pojistit náskok hostů Ewerton, naštěstí pro Sigmu hlavou minul. Neprosadil se ani Klíma a Ostrava za to pykala. Frydrych ve vápně poněkud neobratně a zbytečně fauloval Zorvana. Kliment v 85. minutě z penalty s přehledem srovnal. V ligové sezoně vynikající bilanci sedmi gólů v šesti utkáních a suverénně vede tabulku kanonýrů. Dvěma góly oslavil jedenatřicáté narozeniny, které měl v den zápasu. V nastavení mohl rozhodnout Vodháněl, ale z dálky trefil levou tyčku.

„Viděli jsme skvělé a atraktivní utkání ve skvělé kulise. Je škoda, že v takovém zápase se nedávají tři body pro oba týmy, protože by si dnes za to, co na hřišti předvedly, zasloužily vyhrát. V tomto kontextu hodnotím bod jako spravedlivý. Bereme ho, vážíme si ho. Zápas byl hodně na houpačce. Byli jsme ve vedení, pak byla škoda, že jsme dostali gól před přestávkou a stejně tak i v úvodu druhé půlky. Cením si toho, že tým se nevzdal a do poslední sekundy bojoval," řekl trenér SK Sigma Tomáš Janotka.

SK Sigma Olomouc – FC Baník Ostrava 2:2 (1:1)

Branky: 34. a 85. (pen.) Kliment  – 42. a 50. Šín. Rozhodčí: Hocek – Ratajová, Matoušek. ŽK: Mikulenka, Langer – Chaluš. Diváci: 11328.

SK Sigma: Stoppen – Chvátal, Dohnálek, Pokorný, Sláma (90+6. Slavíček) – Hadaš (63. Vodháněl), Zorvan, Breite (86. Dele), Spáčil (63. Langer), Mikulenka (46. Fiala) – Kliment. Trenér Tomáš Janotka.

Ostrava: Markovič – Juroška, Chaluš, Frydrych, Kpozo – Buchta (86. Holzer), Rigo, Boula, Šín (69. Kubala), Ewerton  – Tanko (69. Klíma). Trenér Pavel Hapal.

Další články