Zde může být vaše reklama.

Smázli lídra tabulky Béčko SK Sigma přejelo pražskou Duklu

Béčko SK Sigma přejelo pražskou Duklu

foto: Petr Pelíšek

27. 04. 2024 - 16:17

Pátou výhru do řady zapsalo béčko SK Sigma Olomouc. Hanáci ve 25. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY potvrdili, že jsou nejlepším jarním mužstvem soutěže. V Praze na Julisce svěřenci trenéra Tomáše Janotky zvítězili nad Duklou, tedy lídrem tabulky, jasně a hladce tři nula.

Sigma měla do zápasu na hřišti jednoho z favoritů na postup do první ligy vynikající vstup. A to i přesto, že sestava byla opět hodně pozměněná. Stoperskou dvojici hráli Adam Dohnálek a Mikeš Cahel, rozehrát do béčka se po dlouho zranění přišel záložník Jan Navrátil, ve středové řadě hrál také Jan Fortelný, který v neděli proti Spartě nemůže vzhledem k dohodě klubů nastoupit. A byl to právě on, kdo poslal Olomouc do vedení. Stalo se tak v 7. minutě a po zakončení k tyčce. Ještě než se Dukla stihla vzpamatovat, bylo to o dva. V 11. minutě se trefil z odraženého míče po rohovém kopu Dele. Po půlhodině hry se měnil stav potřetí. Tutovku Mikulenky ještě domácí brankář stačil s pomocí tyčky vyrazit na roh. Ale z něj se prosadil Muritala. Na poločasový ranec reagovala Dukla střídáním čtyř hráčů. Ovšem vliv a vývoj skóre to mělo nulový. Sigma si poměrně v klidu hlídala luxusní náskok. Tři body za výhru tři nula už dokázala uhrát.

"Vyhráli jsme na půdě lídra tabulky a velice kvalitního týmu, jakým je Dukla Praha. Musím říct, že vítězství je naprosto zasloužené. V prvním poločase jsme předvedli nadstandardní výkon, který měl vysoké parametry z hlediska ofenzivy i defenzivy. Po změně stran jsme zápas výborně dohráli. Soupeře jsme za celý zápas nepustili prakticky do žádné stoprocentní šance," řekl Tomáš Janotka, trenér SK Sigma B.

FK Dukla Praha – SK Sigma Olomouc B 0:3 (0:3)

Branky:7. Fortelný, 11. Dele, 32. Muritala. Rozhodčí: Ulrich – Leška, Kotalík. ŽK: Ludvíček, Vondrášek – Mikulenka. Diváci: 1541.

Dukla: Šťovíček – Vondrášek (87. Holiš), Hašek, Peterka, Ludvíček – Kozma – Douděra (46. Špatenka), Hora, Barac (46. Matějka), Moulis (46. Hrubeš) – Mešanović (46. Ullman). Trenér Petr Rada.
SK Sigma B: Koutný – Slavíček, Dohnálek, Cahel, Elbel – Navrátil (46. Hadaš), Dele (46. Amasi), Fortelný, Singhateh (67. Fabiánek) – Mikulenka (80. Judas), Muritala (90. Nguyen). Trenér Tomáš Janotka.

Další články