Fashion Glam Olomouc

Tradiční derby 7. kolo: Sigma má doma Ostravu

7. kolo: Sigma má doma Ostravu

foto: Petr Pelíšek

31. 08. 2024 - 11:54

V 7. kole Chance ligy hrají fotbalisté SK Sigma Olomouc doma derby. Střetnutí Hanáků proti Baníku Ostrava je na programu v neděli s výkopem ve 14.30.

„Je to výjimečný a prestižní zápas, je to derby. Věřím, že navážeme na předchozí dvě vítězství na domácí půdě. Nebude to nic jednoduchého, ale očekáváme skvělou kulisu a atraktivní duel. Už jen zájmem diváků všichni hráči zbystří a uvědomují si, že to je jiný zápas než ty standardní. Vnímáme tu rivalitu. Nemělo by to být určitě o přemotivovanosti. Musíme být pozitivně naladění a mít tu správnou energii,“ řekl trenér SK Sigma Tomáš Janotka.

Zatímco Sigma měla minulý víkend volno, zápas v Plzni byl vzhledem k účasti Viktorie v evropském poháru odložen, Ostrava byla v akci. Ve středu dohrával duel v Karviné. „Těšíme se, v Olomouci bývá vždy výborná atmosféra. Naši fanoušci to nemají daleko a vždy nám tady vytvoří skvělou podporu. Máme za sebou náročné utkání v Karviné, hlavně po fyzické stránce, když jsme skoro hodinu hráli o desíti. Takže se snažíme kvalitně zregenerovat, ale já znovu řeknu, že tým je fyzicky dobře připraven. Věřím, že v Olomouci i přes náročnější program podáme kvalitní výkon a jedeme se porvat o tři body,“ řekl trenér Baníku Pavel Hapal.

Zápas SK Sigma Olomouc versus FC Mladá Boleslav začne v neděli 1. září ve 14.30. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Petr Hocek, asistovat mu budou Lucie Ratajová a Lukáš Matoušek.

Jak nastoupí:

SK Sigma Olomouc: Stoppen – Hadaš, Dohnálek, Pokorný, Sláma – Navrátil, Spáčil, Breite, Zorvan, Fiala – Kliment. Trenér Tomáš Janotka.
Ostrava: Markovič - Juroška, Chaluš, Frydrych, Kpozo - Buchta, Rigo, Boula, Klíma, Ewerton - Tanko. Trenér Pavel Hapal.

Další články