Fashion Glam Olomouc

Bude další výhra? 2. kolo: Fotbalisté SK Sigma jedou do Liberce

2. kolo: Fotbalisté SK Sigma jedou do Liberce

foto: Petr Pelíšek

27. 07. 2024 - 16:58

Fotbalisté SK Sigma Olomouc vstoupili do nového soutěžního ročníku skvěle. V úvodním kole Chance ligy vyhráli v Českých Budějovicích 2:0, když obě branky dal útočník Jan Kliment. Ve druhé dějství elitní domácí soutěže čeká svěřence trenéra Tomáš Janotky zápas v Liberci.

„V Liberci na to budeme chtít určitě navázat a nedáme kůži lacino. Bude to obrovská prověrka našeho týmu a třeba i některých mladších hráčů. Ale věřím, že máme dostatečně silný a kvalitní tým, abychom tam odvedli dobrý výkon a porvali se o body,“ řekl trenér SK Sigma Tomáš Janotka.

Liberec vstoupil do ligy také výhrou, když se mu povedlo v Karviné potrestat školácké chyby domácího brankáře. „Čeká nás silný protivník, který určitě budí respekt. Olomouc vyhrála v prvním kole venku, stejně jako my, a ukázala, že na hřištích soupeřů to bude umět. U týmu také došlo ke změně na postu trenéra, když ho převzal Tomáš Janotka, kterého dobře znám, a do mužstva jakoby vlil novou krev. Nás ale čeká první domácí zápas a chtěli bychom se předvést v co nejlepším světle,“ řekl asistent trenéra Slovanu Miroslav Holeňák. „V Karviné jsme sice nezačali dobře, ale naše obměněné mužstvo ukázalo charakter a sílu a dokázalo zápas otočit. A jak zní i z kabiny od našich hráčů, kdybychom teď nezvládli utkání s Olomoucí, body z Karviné bychom zahodili. Proto máme všichni motivaci jasnou. Přejeme si, aby nás na stadionu U Nisy v premiérovém zápase nového ročníku hnalo dopředu co nejvíc diváků, abychom je potěšili dobrou hrou a vítězstvím a navnadili je hned na příští domácí zápas se Slavií. Z týmu je cítit energie a chuť neustále se zlepšovat,“ dodal.

Zápas FC Slovan Liberec versus SK Sigma Olomouc začne v neděli 28. července ve 14.30. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Ondřej Berka – Matěj Vlček, Matěj Cichra.

Jak nastoupí:
Liberec: Bačkovský - Mikula, Ševínský, Plechatý - Koželuh, Varfolomejev, Icha, Ghali - Hlavatý, Višinský - Nyarko. Trenér Radoslav Kováč.
SK Sigma Olomouc: Stoppen – Hadaš, Dohnálek, Pokorný, Sláma – Navrátil, Spáčil, Breite, Zorvan, Šíp– Kliment. Trenér Tomáš Janotka.

Další články