Fashion Glam Olomouc

Nerozhodný výsledek Devatenáctka SK Sigma brala se Slavií bod

Devatenáctka SK Sigma brala se Slavií bod

foto: Petr Pelíšek

25. 09. 2021 - 22:14

Bod za bezbrankovou remízu se Slavií Praha uhráli dnes doma fotbalisté SK Sigma Olomouc U 19. V 9. kole celostátní ligy dorostu sice měli více šancí Hanáci, leč proměnit se nepovedlo ani jednu.

Zápas to byl zajímavý a vyrovnaný, ovšem mnohem blíže k výhře měla Sigma. Vytvořila si hned několik tutových šancí. V první půlce hezky přehodil brankáře Saňák, ale gól pro ofsajd neplatil. Pak měl po standardce blízko ke vstřelení branky Studený, ale gólmana nepřekonal. Po přestávce mohli rozhodnout Saňák, Hřivnáč a Mikulenka, ovšem ani těm se nepovedlo zakončit tak, aby z toho byly branky.

„Potkaly se dva kvalitní týmy a bylo to hodně bojovné, soubojové utkání. K tomu jsme se mi i Slavii snažili hrát kombinačně, na tom to máme založené. Chtěli jsme z toho zápasu vytěžit více ne bod a myslím, že se to dalo. Vyložených příležitostí jsme měli více než soupeř,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka. Více šancí měla Sigma ve druhém poločase. „To se už většinou hra trošku roztrhá, pak přednosti našich středových hráčů do kombinace vyniknout. V prvním poločase jsou ještě soupeři koncentrovaní a ještě ne tolik unavení. A skulinek je tam pak málo, také s ohledem na to, že týmy jsou skutečně velmi vyrovnané. Ale scházelo nám lepší dohrání šancí, je to o jejich řešení. Vyhodnotit tu nejlepší variantu, vhodnější zakončení,“ podotkl Janotka.

I přes bodovou ztrátu je pro devatenáctku pozitivní návrat k pevné defenzivě, když předtím doma dostala od Plzně pět branek. „To jsme si vybrali, řekl bych, takový time out. Předtím nás zdobila defenziva, ze sedmi zápasů jsme dostali pět branek a pak s Plzní stejný počet. Jsem rád, že jsme navázali na dobrou defenzivu a soupeře do šancí nepouštěli. Ale je škoda, že jsme nevytěžili více než jeden bod,“ uvedl Janotka.

SK Sigma Olomouc U 19 – Slavia Praha U 19 0:0

Rozhodčí: Mikeska – Vostrejž, Machorek. ŽK: Kadlec, Saňák – Vorel, Novák. Diváci: 100.

SK Sigma U 19: Bílý – Saňák (87. Paar), Coufal, Kadlec, Koláček (75. Vyhlídal), Hřivnáč (84. Mokrovics), Fabiánek, A. Vítek, Smolka, Studený, Mikulenka (87. Nízký). Trenér Tomáš Janotka.

Další články