
Nábor dárců kostní dřeně bude i u právnické fakulty v Olomouci
V Česku právě teď potřebuje vhodného dárce kostní dřeně více než 40 lidí, z toho přes třetinu tvoří…
foto: Lukáš Blokša
10. 11. 2021 - 14:25
Stylová, moderní, v hezkém prostředí, s usměvavým personálem a výborným a nápaditým menu. Tak má vypadat kantýna pro jednadvacáté století. A přesně takovou se rozhodl v Olomouci, v nově postavené budově Envelopa Office Center, otevřít michelinskými hvězdami ověnčený kuchař Roman Paulus. Před několika týdny své nové Bistro Paulus otevřel a snaží se uspět s neotřelým konceptem novodobé kantýny.
Paulus ve svém umění kombinuje kvalitní klasickou českou kuchyni s nápady, které během svého působení v kuchyních po celém světě nabral. Vše chce mít jednoduché, ale precizní. V bistru tak návštěvníky čeká na jedné straně tác a jídla na tabuli, na druhé straně pak stojí prvotřídní kvalita, nápad a zážitek v pohodovém prostoru. Není na to sám, šéfkuchaře v novém podniku mu dělá dlouholetý spolupracovník Petr Stoklásek.
Bistro vzniklo v rekordním čase. "Koncept jsme chystali déle než rok, abychom mohli Olomoučanům nabídnout zajímavý podnik nedaleko centra města s jednoduchým, ale barevným menu. Srdcem moderní kuchyně a výdejního prostoru bude velký grill, kde budeme pro zákazníky připravovat například kuřata, ryby nebo masa vcelku a ukrojíme jim porci přímo na talíř," zve k návštěvě Paulus.
Co podnik nabízí?
Denní servis začíná sladkými i slanými snídaněmi v 7:30 ráno, oběd je s výberem dvou polévek, několika jídel a nabídkou salátů a dezertů k dispozici mezi 11. hodinou a půl třetí. Celý den pak mohou až do půl páté odpoledne zamířit zákazníci za snacky, sendviči, dezerty, zákusky, kvalitní kávou, případně výběrem domácích čajů, limonád nebo i na další nealko i alko sortiment. Bistro nabízí i produkty sebou, například zavařené skleničky s trhanými masy, paštikami, škvarky.
Večery a víkendy mají patřit zážitkovým kurzům vaření, degustačním večeřím nebo soukromým akcím. Kuchyně i personál tvoří jádro nové cateringové společnosti - Lobster Catering by Roman Paulus.
V Česku právě teď potřebuje vhodného dárce kostní dřeně více než 40 lidí, z toho přes třetinu tvoří…
Olomouc – Hanácká metropole se na několik týdnů stane centrem osobního rozvoje, zdraví a inspirace.…
Šternberk - Cestování do velkých měst kvůli darování krve se může stát minulostí. Agel Transfúzní…
Olomouc – Univerzita Palackého v Olomouci (UP) zaznamenala v polovině března téměř 35.000 přihlášek…
V sobotu 22. března se v olomouckém hotelu NH Collection Olomouc Congress uskuteční již 12. ples…
Hlubočky – Čilý stavební ruch panuje v těchto dnech na okraji obce Hlubočky v části Mariánské Údolí…