Adventní překvapení: návrat Olopunče a sladkých tvarůžků
Listopad přináší Olomoučanům dobré zprávy. Dočkají se opětovného otevření populární Tvarůžkové…
16. 06. 2019 - 12:00
Tvarůžky, dobrota od Olomouce, se dají připravit na sto a více způsobů. My vám s Hanáckým Večerníkem předvedeme, jak si je připravit třeba dnes k obědu. Ukážeme si recept na smažené tvarůžky se salámem.
Na dvě porce budete potřebovat 10 kusů olomouckých tvarůžku, 20 koleček uheráku, 2 kusy vajec, hladkou mouku, strouhanku a olej.
A jak dál? Kolečka syrečků obložíte z obou stran salámem, protáhnete v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a pak ve strouhance. Dávejte pozor, abyste důkladně obalili i boky syrečků. Pak ještě jednou vymáchejte ve vejcích a zase ve strouhance.
Smažte opatrně, ve vyšší vrstvě tuku, dozlatova. Hlavně si hlídejte, ať vám to nevyteče, to by u takové dobroty byla škoda. Jako přílohu dejte brambory a tatarku. Dobrou chuť!
Listopad přináší Olomoučanům dobré zprávy. Dočkají se opětovného otevření populární Tvarůžkové…
Na knižním trhu se na přelomu října a listopadu objevila rozměry nevelká, avšak obsahem i posláním…
Významné osobnosti už tradičně oceňuje při příležitosti výročí vzniku republiky prezident. Petr…
Po krátké těžké nemoci zemřel ve čtvrtek 9. října bývalý náměstek primátora Olomouce, člen městské…
Vůně letního dne, smích dětí, tóny hudby, které se nesou nad loukou, a přátelská atmosféra, kde se…
Dokončit Michalské schody a následně se pustit do dalších schodů, které vedou do Výpadu od…