
Flora přináší fascinující propojení floristiky, umění a techniky
Olomouc - Jarní výstava Flora Olomouc letos nabídne návštěvníkům neopakovatelný zážitek –…
09. 05. 2019 - 06:00
Byl nejvyšší čas zajít do jedné z nejvyhlášenějších hospod. Drápal se i díky své výhodné poloze vypracoval do elitního klubu olomouckých restaurací a vaří tady doopravdy dobře, ale:
Guláš se dosud nenaučili. Na fotce to vypadá hezky (kančí guláš v rámci denního menu 3.května), jíst se to nedá. Knedlíky jsou výborné, maso taky, ale ta omáčka! Těžko říci, jak ji dotvářejí, ale chuťové pohárky zkušeného gulášového labužníka poznají celkem snadno, že kuchař si neví rady s moukou a s paprikou. Takže obojí chutná zhruba tak, jako by bylo do hrnce přidáno a vmícháno těsně před podáváním; mouka na rychlé zahuštění (a ani se nestihla povařiot), paprika v podstatě jen na dobarvení, celek pak působí tak nějak divně, moučně a nevábně. To je s podivem, protože jakékoli jiné jídlo od Drápala je obvcykle záruka skutečně vysoké kvality, ale ten guláš se tady prostě ještě nenaučili (poslední hodnocení HV proběhlo před 3 lety a dopadlo stejně). Zajděte si do Senima a naučte se.
Olomouc - Jarní výstava Flora Olomouc letos nabídne návštěvníkům neopakovatelný zážitek –…
Olomouc – Příkladní a vzorní otcové jsou samci pštrosů emu hnědých, kteří nechají své družky…
Olomouc – Samec vzácného levharta mandžuského přijel na námluvy do olomoucké zoo na Svatém Kopečku.…
Olomouc – Hanácká metropole se opět chystá na jednu z nejvoňavějších a nejoriginálnějších akcí roku…
V Česku právě teď potřebuje vhodného dárce kostní dřeně více než 40 lidí, z toho přes třetinu tvoří…
Olomouc – Hanácká metropole se na několik týdnů stane centrem osobního rozvoje, zdraví a inspirace.…