Adventní překvapení: návrat Olopunče a sladkých tvarůžků
Listopad přináší Olomoučanům dobré zprávy. Dočkají se opětovného otevření populární Tvarůžkové…
foto: Martin Složil
30. 11. 2019 - 12:00
Úrodnou Hanou proslavily nejen lidové zvyky a bohaté kroje, ale také některé gastronomické speciality. Tou nejznámější jsou určitě tvarůžky, lehký sýr z odtučněného mléka. Hanácká kuchyně toho ale nabízí daleko víc. V historie se v této oblasti jedlo prosté a jednoduché jídlo, maso si naši předci dopřávali hlavně při velkých událostech. Základ hanáckého jídelníčku tak tvořily kaše, polévky a především lahodné omáčky, ze sladkých jídel pak nejrůznější buchty a koláče.
Listopad přináší Olomoučanům dobré zprávy. Dočkají se opětovného otevření populární Tvarůžkové…
Na knižním trhu se na přelomu října a listopadu objevila rozměry nevelká, avšak obsahem i posláním…
Významné osobnosti už tradičně oceňuje při příležitosti výročí vzniku republiky prezident. Petr…
Po krátké těžké nemoci zemřel ve čtvrtek 9. října bývalý náměstek primátora Olomouce, člen městské…
Vůně letního dne, smích dětí, tóny hudby, které se nesou nad loukou, a přátelská atmosféra, kde se…
Dokončit Michalské schody a následně se pustit do dalších schodů, které vedou do Výpadu od…