Fashion Glam Olomouc

Šantovka přilákala na akci Family day do parku tisíce lidí!

Šantovka přilákala na akci Family day do parku tisíce lidí!

foto: archiv Galerie Šantovka

27. 08. 2024 - 15:28

Smetanový sady zažily v sobotu zábavní event s názvem Šantovka Family Day. Akce přilákala více než 12 tisíc lidí! Hosté si užili bohatý program zahrnující sportovní aktivity, umělecké workshopy, vědecké laboratoře a podobně. Součástí akce byl velkolepý pohyblivý model lva a inovativní roboti! Podívejte se na fotoreportáž z akce.

„Za mě to nemělo chybu. Náš malý si to parádně užil. Oceňuji, že akce je zaměřena i edukačně, nejen na zábavu. Velká loutka lva byla výborná,“ podělil se o své dojmy jeden z přítomných rodičů.

Velkou pozornost přitáhla Future & science zóna, lidé obdivovali práci robota, stavícího domy. Hodně zájemců přilákala edukativní laboratoř ŠKODA EDU.LAB, umístěná v kamionu. V Art zóně byl velký zájem o graffiti workshop a street art umění pod dohledem Chaos Company.

Součástí akce byla bohatá přehlídka sportovní klubů, kroužků a zábavních aktivit pro děti. Do programu se zapojili mimo jiné kluby HC Olomouc a SK Sigma Olomouc. Dále zde byly např. jógové workshopy, meditace a cvičení pro seniory apod.

Malí návštěvníci si užili skákací hrady, bungee trampolíny, bumperbally a setkali se i s cosplay postavami. Zhruba 2 tisíce dětí se vydaly na naučnou stezku, za jejíž absolvování je čekala odměna. O kulturní program se postaral cirkusový & divadelní point.

Zajímavostí byla velkoformátová mobilní loutka – interaktivní instalace lva od známého umělce Adama Štumara.

Nechyběla gastronomická zóna s nejrůznějšími dobrotami, jídlem a pitím a hudební program v altánu.

Další články