Zde může být vaše reklama.

Student z Prostějova vymyslel logo Odpadům Olomouckého kraje

Student z Prostějova vymyslel logo Odpadům Olomouckého kraje

foto: Olkraj.cz

09. 02. 2022 - 08:23

Za tvorbu nového loga si firmy na to specializující účtují i statisíce korun. Olomoucký kraj se při hledání nové identity pro spolek Odpady Olomouckého kraje rozhodl vydat jiným směrem a k tvorbě loga vybídl studenty. Na krajský úřad dorazilo po vyzve přes 30 nápadů, tím vítězným se stalo logo studenta z Prostějova, které noce bude reprezentovat Odpady Olomouckého kraje a Servisní společnost odpady Olomouckého kraje.

„Počet obdržených návrhů nás mile překvapil, zvlášť když koronavirus stále negativně ovlivňuje provoz škol. Všem zúčastněným proto patří velký obdiv a poděkování, stejně jako jejich pedagogům, kteří na práci dohlíželi. Jsem velmi rád, že se opět potvrdilo, že v Olomouckém kraji je řada nadaných žáků,“ uvedl Aleš Jakubec, radní Olomouckého kraje pro oblast školství.

Do finále prošly celkem tři grafické návrhy nového loga. Nejlepšími pracemi se mohli pochlubit Jiří Kostiha, Prokop Čala a Klára Masaříková. Zajímavostí je, že všichni jsou studenty ze Střední školy designu a módy v Prostějově.

Nakonec z těchto tří návrhů porota vybrala návrh Jiřího Kostihy.

„Naším záměrem bylo vytvořit jednotný vizuál a logo, které by symbolizovaly nakládání s odpady, cirkulární ekonomiku, recyklaci, ale také spolupráci. A to se nakonec podařilo,“ dodal Martin Šmída, předseda správní rady spolku Odpady Olomouckého kraje a krajský radní pro oblast životního prostředí.

Není to poprvé, co se Olomoucký kraj vydal v případu hledání vizuální identity touto cestou. Podobným směrem k pořízení loga se vydal také v době, kdy sháněl grafiku k připravované Olympiádě dětí a mládeže. Autorkou návrhu loga i maskota tehdy byla Karolína Ščučková, studentka grafiky ze Šumperka.

Další články