Zde může být vaše reklama.

PŘÍJEMNĚJŠÍ CESTOVÁNÍ Nejlepší zastávka MHD v Přerově má symbol srdce

Nejlepší zastávka MHD v Přerově má symbol srdce

foto: prerov.eu

21. 04. 2023 - 11:23

Srdce se jako motiv líbilo nejvíce. Zastávka v Bayerově ulici byla podle hlasujících v soutěži o nejoriginálněji vyzdobenou autobusovou zastávku nejhezčí.

Hlasujícím se ze čtrnácti velikonočně zkrášlených zastávek nejvíce líbila ta v Bayerově ulici, kterou pro potěchu cestujících nachystali žáci Gymnázia Jana Blahoslava a Střední pedagogické školy. Ústředním motivem jejich nápadu bylo srdce – v těle člověka, běžící i s křídly. Hlasující studentům přidělili 683 bodů a vítězný tým dostane od města dva tisíce korun na útratu do cukrárny.

Druhé místo získala zastávka v Předmostí, kterou nazdobily děti z místní Základní školy J. A. Komenského, které připravily okno do jara – skleněné výplně zastávky ozdobily květinami a hlasující jim za to přiřadili 170 bodů. Třetí nejhezčí zastávka byla v Palackého ulici, kterou si do parády vzali žáci ze Základní školy Boženy Němcové, kteří zaplnili zastávku sedmikráskami a motýly, což jim přineslo 125 bodů. Čtvrtá příčka patřila zastávce na Kopaninách, kterou ozdobili papírovými kraslicemi školáci ze ZŠ Za Mlýnem. Páté místo vybojovaly děti z Mateřské školy Sluníčko – ty nazdobily zastávku U Výstaviště sluníčky, kraslicemi a květinami.

Do velikonočního hávu zdobí zastávky přerovští školáci i dobrovolníci už od roku 2016 a pokaždé jde o originální výstavku, která má svým veselým pojetím s jarními motivy potěšit cestující i kolemjdoucí.

Další články