Zde může být vaše reklama.

MÍSTO AUTOŠKOLY BOURAČKA? Svěřil vůz holce bez řidičáku, oba draze zaplatili

Svěřil vůz holce bez řidičáku, oba draze zaplatili

foto: Policie ČR

27. 09. 2023 - 10:52

Olomouc – Policisté z Olomoucka zjišťují, jaké pohnutky vedly pětasedmdesátiletého seniora k tomu, že řízení svého vozu svěřil sotva osmnáctileté dívce bez jakýchkoli šoférských zkušeností i řidičáku. Krátká jízda skončila po pár stech metrech vážnou nehodou, když žena sjela do řeky a převrátila auto na střechu. Oba pasažéři skončili v olomoucké Fakultní nemocnici.

„V neděli došlo na účelové pozemní komunikaci mezi obcemi Hynkov a Příkazy k dopravní nehodě osobního motorového vozidla Škoda Fabia. Podle prvotních informací 18letá žena, které měl řízení auta svěřit 75letý spolujezdec, patrně nepřizpůsobila rychlost jízdy zejména svým schopnostem a s autem sjela z mostu do místní řeky. Jak policisté zjistili, mladá dívka řidičský průkaz nikdy nevlastnila,“ okomentovala případ policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Senior si zřejmě myslel, že na vedlejší cestě se nemůže nic stát a chtěl mladou spolujezdkyni zasvětit do tajů řidičského umění.

Na voze vznikla škoda sice jen kolem 70 tisíckorun, problém ale byl, jak se k zaklíněným obětem v částečně zatopeném autě dostat. Hasiči museli pasažéry dostat ven s pomocí speciální techniky a hydraulických nástrojů. Alkohol při této nehodě nehrál žádnou roli.

 

Další články