Zde může být vaše reklama.

TRÁVA, PERVITIN, HOUBIČKY Sjetý řidič se vydával za bratra, spolujezdec vezl koktejl drog

Sjetý řidič se vydával za bratra, spolujezdec vezl koktejl drog

foto: Archiv

07. 03. 2024 - 11:40

Povedenou dvojici zastavila v pondělí odpoledne policejní hlídka v centru Olomouce. Při kontrole vozu Škoda Octavia na třídě Svobody se jí zdálo podezřelé chování šestatřicetiletého řidiče, proto ho otestovala na přítomnost drog. Záhy zjistila, že šofér, který se snažil vydávat za svého bratra, jede v pervitinu a navíc u sebe nemá žádné doklady. O moc lépe nedopadl ani spolujezdec, který převážel celou sbírku rozličných drog. S oběma muži policie zahájila trestní řízení.

„Řidič nepředložil žádný doklad totožnosti, policistům se prokázal sdělením osobních údajů svého bratra. Tuto lest však hlídka rychle prokoukla a šoféra identifikovala. Po chvíli se ukázalo, proč se výtečník snaží vydávat za někoho jiného – měl totiž platný zákaz řízení až do ledna roku 2026,“ informovala policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Štěstí neměl ani stejně starý spolujezdec, u něhož policisté postupně objevili marihuanu, pervitin a plodnice lysohlávek. I když se snažil muže zákona přesvědčit, že má drogový mix pro svoji potřebu, ani on neunikne policejnímu vyšetřování za přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Hrozí mu až roční vězení.

 

Další články