Zde může být vaše reklama.

A VŠICHNI BYLI STŘÍZLIVÍ Agresivní jízda řidičů skončila potyčkou kousek před hranicí

Agresivní jízda řidičů skončila potyčkou kousek před hranicí

foto: Policie ČR

26. 03. 2024 - 10:34

Neobvyklý průběh měla dopravní nehoda a hlavně její finále, které se odehrálo v pátek 22. března kousek před státní hranicí mezi ČR a Polskem. Trojice řidičů se na předchozích kilometrech chovala dost agresivně. Ve finále se na sebe muži vrhli, když museli všichni zastavit na světelné křižovatce.  

V pátek 22. března po 12. hodině vyjížděli policisté k dopravní nehodě do České Vsi na Jesenicku. Podle policie 46letý řidič vozidla Škoda Superb bránil v předjíždění nákladnímu Renaultu s návěsem, který řídil 32letý muž. Řidič škodovky se nedržel při pravém okraji vozovky a vjel do jízdní dráhy předjíždějícímu náklaďáku. V tom momentě došlo ke střetu levé zadní části superbu s pravou přední boční částí nákladního vozidla. Řidič nákladního automobilu po nehodě nezastavil a ujížděl  dál směrem ke státní hranici, přičemž se cestou snažil předjet další vůz Volkswagen Arteon. Jeho 57letý řidič mu bránil v předjíždění tím způsobem, že nejprve přidával plyn, přejížděl do protisměru a následně soupravu vybržďoval.

Všechna tři vozidla pak zastavila na světelné křižovatce v Mikulovicích, kde agresivita řidičů vyústila ve vzájemnou potyčku. Tou se teď zabývají policisté z obvodního oddělení Zlaté Hory. Značnou část celého incidentu mají policisté na videu z kamery v náklaďáku. 

Předběžná škoda na vozidlech byla vyčíslena na 50 tisíc korun. Ke zranění nedošlo a alkohol za volantem vyloučila u řidičů provedená dechová zkouška. Dopravní nehoda i jednání řidičů zůstává nadále v šetření policistů.

Další články