Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE zvládli Ostravu, rozhodl Bailey

Basketbalisté BK REDSTONE zvládli Ostravu, rozhodl Bailey

foto: Petr Pelíšek

20. 03. 2024 - 21:34

Dohrávku 6. kola nadstavby Kooperativa NBL basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko zvládli vítězně. Ale bylo to drama. Nad NH Ostrava doma v Čajkaráně vedli po prvních dvou čtvrtinách. Jenže po přestávce hosté vývoj otočili a v poslední části zápasu dokonce vedli o deset bodů. Ale Hanáci zabrali a necelý čtyři vteřiny před koncem jim trefil výhru trojkou Bailey.

Střelci na obou stranách se činili od první minuty tomu odpovídalo také průběžné skóre. Olomoucku se dlouho dařilo při střelbě z dálky a zaznamenalo hned šest trojek, Ostrava odpovídala koši Michala Svobody a Rhodese. V závěru desetiminutovky se domácí od svého protivníka dokázali odpoutat a po první čtvrtině vedli 26:20.

Po pauze se Nová huť rychle bodově přiblížila a v 15. minutě dokonce po rychlém brejku Majerčáka otočila skóre. Domácí rychle odpověděli šňůrou osmi bodů v řadě a od stavu 44:39 kontrolovali koncovku druhé periody, po které vedli 53:47, přestože nedokázali zastavit řádění Michala Svobody, autora poločasových 22 bodů.

Olomoucko na začátku třetí čtvrtiny podcenilo obranu a inkasovalo osm bodů v řadě. Po trojce Škrance dokonce prohrávala 54:60 ve 23. minutě, až pak přidala a snížila na rozdíl jediného bodu. Závěr desetiminutovky už ale opět patřil hostům, kteří měli přesnější mušku. Před závěrečnou pasáží utkání Hanáci prohrávali 68:76.

O tři minuty později Ostrava dokonce vedla 80:68, Olomoucko přesto dokázalo nápor soupeře zastavit. Snížilo až na 83:86 minutu a půl před koncem, při dohánění ztráty ale přišlo o McBrayera, který se po jednom z nájezdů zranil a musel předčasně odstoupit. Půl minuty před koncem upravil na 85:86 po samostatném nájezdu Townsend a drama vrcholilo. Majerčák po taktickém faulu proměnil jen jeden trestný hod a pak přišla velká chvíle Baileyho, který tři sekundy před koncem trojkou zajistil Olomoucku vítězství.

„Ostravě chyběl nejlepší střelec Madden, přesto hrála výborně a pořádně nás potrápila. Dařilo se jiným střelcům, měli jsme s tím problémy. Ale ukázalo se, že jsme mentálně silní. Stále jsme věřili, že můžeme vyhrát. Vyrovnali jsme se i se zraněním hráčů během poslední čtvrtiny. Kluci to urvali, smekám před nimi,“ uvedl trenér BK REDSTONE Andy Hispher.

„V prvním poločase jsme odehráli jeden z nejlepších výkonů v útoku. V obraně to bylo horší, trápil nás především Michal Svoboda. Po pauze jsme na útočné polovině přestali hrát svoji hru. Koncovka nám ale vyšla, bylo to šťastné vítězství. Potvrdili jsme úspěch v Ostravě, to je hodně důležité. Jdeme za postupem do předkola, víme, že potřebujeme vyhrávat a tomu naše hra odpovídá,“ řekl kapitán BK REDSTONE Lukáš Feštr.

Hosté byli samozřejmě velmi zklamaní. „Taková porážka se kouše hodně těžce, hlavně proto že to není poprvé. Podobným způsobem jsme prohráli snad čtyři střenutí během sezony. Přitom jsme dlouho hráli dobrý zápas, drželi se svého plánu a měli šanci vyhrát. Padli jsme až v koncovce, musíme se z ní poučit a poslední vzájemný zápas s Olomouckem na začátku dubna vyhrát. Může to hrát velkou roli,“ řekl trenér Ostravy Adam Choleva.

Další články