Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE zvítězili na Slavii

Basketbalisté BK REDSTONE zvítězili na Slavii

foto: Petr Pelíšek

11. 02. 2024 - 00:13

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko dali zapomenout na nepovedené středeční vystoupení v Ostravě. Druhé utkání toho týdne se jim podařilo. V pražském Edenu Slavii ve 4. kole nadstavbové části Kooperativa NBL porazili s naprostým přehledem 100:77 a na postup do předkola play–off ztrácí jediné vítězství.

Olomoucko zaznamenalo prvních pět bodů, a přestože se Slavia několikrát k soupeři přiblížila, v úvodní desetiminutovce nevedla ani vteřinu. Hráči BK REDSTONE pokaždé na vzepjetí soupeře odpovědělo krátkou bodovou šňůru a po jedné z nich Žák navýšil vedení svého týmu na 19:13 po přesné dlouhé dvojce. Po deseti minutách to už bylo 25:17, když hosté v poslední minutě přidali na své konto čtyři body.

V úspěšném dobývání Edenu Hanáci pokračovali do stavu 33:18, pak ale polevili a domácí během minuty stáhli své manko o sedm bodů. Po oddechovém čase zjednodušili svoji hru a často využívali v podkošovém území dobře hrajícího Vogta. I s jeho výraznou pomocí se opět zvedli v útoku a po dvaceti minutách vedli 47:32.

Basketbalistům BK REDSTONE vyšel také nástup do druhého poločasu. Po dvou trojkách Feštra vedli 55:32 a když se přidali i další střelci z dálky, vedli hosté ve 27. minutě už o pětadvacet bodů. Hra Slavie se rozpadla. Volila špatné střely, ztrácela míče a Olomoucko kontrolovalo své útoky a tomu odpovídalo jeho vedení 77:53 deset minut před koncem.

V závěrečné periodě se podruhé v utkání tým Olomoucka dostal na rozdíl třiceti bodů a pak už se duel dohrával. V závěru byla na palubovce netradičně výhradně česká sestava Hanáků. Jedním z nich byl Žák, který půl minuty před koncem pokořil stovku a stvrdil důležité vítězství.

„Byl to těžký zápas. Slavia nám dělala problémy celou sezonu. Vzhledem k tomu, jakým způsobem se s nimi utkáváme, jsem byl pyšný na to, jak to naši kluci dnes dohráli. A nehráli jen na jednom konci palubovky, hráli jsme pod naším i jejich košem. Myslím, že jsme odehráli docela vyrovnaný zápas na obou stranách palubovky. A to, že šest hráčů zaznamenalo dvouciferný počet bodů, je ukazatelem toho, že jsme se opravdu dělili o míč a hráli týmově. Za to jsem na tým hrdý,“ řekl Andrew Hipsher, kouč BK REDSTONE Olomoucko.

„Do zápasu jsme nastoupili tak, jak jsme si řekli. Tlačili jsme dobře v obraně, měli jsme dobrý doskok. Dařila se nám střelba zpod koše. Trojky se nám taky dařily a hlavně jsme měli málo ztrát. Takže z toho pak plynul dobrý útok,“ uvedl Jan Grmolenský, křídlo BK REDSTONE.

Slavia Praha – BK REDSTONE Olomoucko 77:100 (17:25, 32:47, 53:77)

Další články