Zde může být vaše reklama.

První zápas roku Mora prohrála s Plzní po nájezdech

Mora prohrála s Plzní po nájezdech

foto: Petr Pelíšek

03. 01. 2020 - 20:41

Hokejisté HC Olomouc nastoupili ve 33. kole extraligy doma v Plecharéně proti Plzni. Do nového roku vstoupila Mora ziskem jednoho bodu, soupeři podlehla po prodloužení.

Olomouc sice byla proti Plzni výrazně aktivnějším týmem, ale střelecká převaha 42:18 jí stačila jen k zisku bodu. Dominik Frodl pochytal 40 střel a navíc všechny čtyři nájezdy, v nichž hostující fanoušky rozveselil Vojtěch Němec. I do třetice tak v letošní sezoně platilo, že se z vítězství radoval hostující tým. Indiáni si vyzkoušeli prodloužení už potřetí v řadě, po neúspěšné sérii uspěli v nastavení podruhé za sebou.

"Byli jsme aktivní první dvě třetiny, ve třetí části se to lehce srovnalo. My jsme měli i strach o výsledek, abychom zase ve třetí části neztratili utkání, tudíž tam jsme hráli i více z obrany. Z našeho velkého počtu střel jsme dnes dali málo branek. Nájezdy... to byla už loterie, kde nám to nevyšlo. Na jednu stranu my jsme rádi za každý bod, protože každý se počítá," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – Plzeň 2:3 po s. n.  (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Nahodil (Irgl), 39. Káňa (Švrček, Valenta) – 9. Mertl, 23. Jank, rozhodující nájezd Němec. Rozhodčí: Šír, Kubičík – Gebauer, Axman. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 4033.

HC Olomouc: Konrád – Švrček, Valenta, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Jaroměřský, A. Rutar – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, Strapáč, Irgl – Olesz, Knotek, Skladaný – Laš, Káňa, Handl. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Plzeň: Frodl – Budík, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Jank, Kaňák – Kantner, Mertl, Gulaš – Malát, Kracík, Pour – Rob, Němec, Zdráhal – Straka, Kodýtek, Eberle. Trenér Ladislav Čihák.

Další články