Zde může být vaše reklama.

MOL liga Malínek: Potřebovali jsme ty body jako sůl

Malínek: Potřebovali jsme ty body jako sůl

foto: Petr Pelíšek

22. 09. 2021 - 14:00

Do třetice všeho dobrého. Přesně to se povedlo házenkářkám DHK Zora Olomouc. V první kole MOL ligy prohrály, ve druhém remizovaly třetí už pro ně znamenalo radost. „Potřebovali jsme ty body jako sůl,“ řekl Libor Malínek, trenér DHK Zora Olomouc.

Jak hodnotíte utkání proti Šaľe? Asi podle předpokladů to bylo náročné.
Ano, přesně tak. My se asi už nemáme čím překvapit. Dívali jsme se na videa, Šaľa hraje svoji hru, my také. Rozhodovaly maličkosti. Měli jsme dobrý začátek, ale pak měli desetiminutovku, ve které jsme měli střelbu snad sedm nula, hlavně z křídelních prostorů, což byla škoda. Hlavně proto, že jsme mohli v tom trháku pokračovat. Ale pak jsme se chytili a první půlka skončila remízou. V šatně jsme si řekli, že budou rozhodovat detaily, ztráty míče, technické chyby a hlavně proměňování šancí. A v tom jsme, myslím, začali být trošku lepší. A také ve druhé půli dominovala naše obrana.

Ve druhé půlce váš tým sice zakončení zlepšil, ale pořád tam bylo strašně moc neproměněných akcí.
Je to tak. S tím se potýkáme už delší dobu. Šance si vypracujeme, ale to proměňování, ať už jsou to sedmimetrové hody, střelby z pivotu, s tím se potýkáme pořád. Na tréninku se tomu věnujeme, snažíme se to zlepšovat. Soustředit se na to, že střelba není jen o tom odhodit to na bránu, ale že tam musí být i trošku něco jiného. Ale v tom zápalu boje tam holkám v zakončení ještě něco chybí. Ovšem zase to vynahradily bojovností a to rozhodlo.

Je výhra důležitá hlavně proto, že jste v prvním kole prohráli a pak ve druhém remizovali?
Potřebovali jsme ty body jako sůl. V Plzni jsme prohráli, pak v Polsku remizovali, to byl dobrý bod, už jsme se rozehráli. Teď jsme na domácí půdě už potřebovali ty dva body. Ale věděli jsme, že to nebude vůbec snadné a jednoduché. Šaľa body potřebuje také, má jeden bod. Byl to opravdu boj a ta výhra by nás mohla trošku nastartovat před dalšími zápasy.

Konečně jste si po hodně dlouhé době mohli zahrát před vlastními diváky, v normální atmosféře.
Te rozdíl ve srovnání s prázdnou halou lez samozřejmě hned poznat. Kulisa zápasu vždycky chyběla, kdy je, tak se potom hraje úplně jinak.

Další články