Zde může být vaše reklama.

Přepisuje dějiny Záložník Jan Navrátil překonal legendy SK Sigma

Záložník Jan Navrátil překonal legendy SK Sigma

foto: Petr Pelíšek

13. 05. 2023 - 20:00

Po jedenácti letech vyhráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Plzni. Tehdy to bylo 4:0 pod vedením trenéra Petr Johna Uličného, nyní za Václava Jílka skončil zápas 3:1. U obou vítězství byl v roli střelce záložník Jan Navrátil. Ten navíc zaznamenal 32. gól v dresu SK Sigma, čímž v historické klubové tabulce střelců překonal dvě legendy – Vladislav Niki Lauda a Luboš Reiter dali o jednu branku méně. Navrátil je nyní desátým nejlepším střelcem Sigmy.

Pamatujete si na výhru Sigmy v Plzni před jedenácti lety?

Mám to v živé paměti. Byl to tehdy krásný zápas, šťastný pro nás. Dali jsme tehdy po změně stran rychlé góly, zvládli jsme to, a vyhráli čtyři nula. Tentokrát se to tak lehce nevyvíjelo, měli jsme trochu štěstí. Respektive gól Plzně nebyl uznán pro faul. Pomohl nám VAR. Pak bylo dobře, že jsme rychle zareagovali na vedoucí gól Plzně v nastavení. To bylo klíčové.

Vítězství jste si pořádně užívali?

Užívali jsme si to hodně. Měli jsme teď výsledkovou krizi, bylo to pro nás těžké. Na oko jsme hráli dobře, ale dostávali laciné góly, něco jsme si k tomu řekli. Už proti Spartě jsme chtěli vyhrát, to jsme odehráli docela dobrý zápas. V Plzni při nás stálo trochu více štěstí. Ze všech šancí jsme dali gól. Vyhráli jsme a jsme obrovsky šťastní, pro psychiku týmu je to jen a jen dobře.

Plzeň dostává celkem zbytečné góly, v předchozích několika zápasech na to byla Sigma stejně.

Já myslím, že to máme podobně. Dostáváme také zvláštní góly, stejně jako Plzeň. Ale my jsme chtěli hodně vyhrát. Šli jsme za vítězstvím a padalo nám to tam. Nebudu říkat, že jsme byli lepší, Plzeň měla své šance, hodně nebezpečných střel z dálky. Lítalo to kolem tyček. Podali jsme solidní týmový výkon. Bylo vidět, že to chceme urvat. Štěstí k tomu někdy potřebujete, my jsme ho měli. Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas.

Dostali jste do kontaktu k Bohemians a Slovácku. Vracíte se ještě do boje o evropské poháry?

Je to strašně složité. Závěr základní části jsme nezvládli. Nyní je těžké o tom hovořit. Jediné, co můžeme udělat, je jít zápas od zápasu. Sice je to klišé, ale je to tak. Nejsme v pozici, že bychom to měli ve svých rukou. Když půjdeme zápas od zápasu a trochu na Bohemians a Slovácko zatlačíme, bylo by to fajn. Ale uvidíme, co nám ukáže zápas na Slovácku, tam to bude těžké. Teď je předčasné k tomu něco říkat.

Další články