Zde může být vaše reklama.

Úspěšný vstup do jara Fotbalistky SK Sigma zvítězily nad Líšní

Fotbalistky SK Sigma zvítězily nad Líšní

foto: Petr Pelíšek

23. 03. 2024 - 16:00

Začátek jarní části sezónu se fotbalistkám SK Sigma Olomouc podařil. V Kožušanech měly v utkání 11. kola 2. ligy za soupeře Líšeň. A třetího v tabulce Hanačky dokázaly porazit a bodově se tak na něj dotáhnout.

Sigma měl do zápasu skvělý vstup a vytvářela si jednu šanci za druhou. Bylo jich skutečně mnoho, ale branku se domácím povedlo dát jen jednu. Bylo to ve 12. minutě z rohového kopu. O těsný náskok pak olomoucký tým přišel ve druhém poločase, přesněji po hodině hry. Ale i přesto si šla Sigma za svým cílem a podařilo se rozhodnout. Hlavou trefila tři body jedenáct minut před koncem po rohovém kopu Berggrenová.

„ Bylo to podle očekávání strašně bojové utkání. V prvních deseti minutách jsme hráli neskutečný fotbal, bylo tam několik šancí, klidně to mohlo být čtyři nula pro nás a bylo po zápase. Ale bohužel přesně na tohle umíráme. Pak jsme se dostali do vedení. A možná si trošku začali myslet, že to půjde samo. Soupeř nás trošku zatlačil a nakonec jsme dostali takový docela smolný vyrovnávací gól. Pak ovšem tým ukázal sílu a šel si pro vítězství. Což se po rohovém kopu povedlo,“ řekl trenér SK Sigma Lubomír Nedvěd.

První letošní mistrovský zápas tak mají fotbalistky SK Sigma zdárně za sebou. „Je to určitě povedený vstup do jara. Líšeň byla tři body před námi, teď jsme se na ni dotáhli. Příští týden jedeme do Hradce a tam se porveme o další body. Byl to pro nás důležitý zápas, abychom dál byli v boji o přední příčky,“ uvedl Nedvěd. Hanačky mají totiž pro jaro jasný cíl. „Chceme být v první čtverce a hrát o co nejlepší umístění,“ podotkl.

SK Sigma Olomouc – SK Líšeň 2:1 (1:0)

Branky: 11. Baštincová, 79. Berggrenová – 59. Komárková. Rozhodčí: Košková – Suchá, Wratná. ŽK: Chodilová. Diváci: 200.

SK Sigma: Schovajsová – Planičková, Štěpánová, Berggrenová – Kvapilová (78. Radičová), Novotná, Baštincová, Štěpánová, Kotalová (71. Pinkavová) – Barošová (58. Rédová), Veselá. Trenér Lubomír Nedvěd.

Další články