Zde může být vaše reklama.

Mimořádný výkon Chytil: Ani nevím, co na to mám říct

Chytil: Ani nevím, co na to mám říct

foto: Petr Pelíšek

17. 11. 2022 - 11:36

Fantastický debut v národním týmu má za sebou útočník SK Sigma Olomouc Mojmír Chytil (1999). Doma na Andrově stadionu nastoupil proti Faerským ostrovům v základní sestavě. A dal tři góly, čistý hattricky stihl během deseti minut. Je teprve šestým hráčem, který podobnou věc v historii českého fotbalu předvedl, naposledy se tak stalo v roce 1956. „Trenér Šilhavý po mně chtěl, ať hraju to, na co jsem zvyklý z klubu. A abych plnil pokyny, které mi dal před zápasem. To se podle mě povedlo," řekl Chytil.

Dát v prvním zápase za reprezentaci hattrick, to je mimořádná věc.

Jsem hrozně šťastný, v zakončení jsem měl štěstí. Myslel jsem si, že si vždycky budu hlavně pamatovat na první ligový gól tady proti Spartě, ale tohle všechno převýšilo. Po třetím gólu jsem byl už trochu dojatější, je to krásné.

Právě vaše tři rychlé branky rozhodly. Vstup do utkání jste měli přesně podle plánu?

Už před zápasem jsem klukům z Olomouce říkal, že by bylo fajn, kdybychom dali co nejdřív gól. Na videu jsme viděli, že je to houževnatý soupeř, žádní nazdárkové. První gól nám hrozně pomohl.

Na góly vám přihrávali hráči, co hrají v Premier League. To se vám také často nepřihodí.

Ani nevím, co na to mám říct. Je to krásné, ale s takovými hráči se vůbec neporovnávám. Je pro mě hlavně pocta být v reprezentaci.

Vypadal jste na hřišti, i při zakončený, ledově klidný. Byl jste nervózní?

Před zápasem byla velká nervozita, ale po rozcvičce a při příchodu na hřiště už opadla. Tenhle stadion dobře znám, to mi pomohlo.

Nakonec jste se na hřiště dostali všichni čtyři, co jste v reprezentaci z SK Sigma. To je také mimořádné.

Je fajn, že jsme všichni nastoupili. Je skvělé, že je nás tu tolik a že jsme si to před domácími fanoušky mohli všichni užít.

Další články