Zde může být vaše reklama.

Hanácké Gravel v sobotu Do Střeně přijedou také Kulhavý a Paprstka

Do Střeně přijedou také Kulhavý a Paprstka

foto: archiv redakce

19. 04. 2023 - 13:53

V sobotu bude Střeň patřit cyklistice. Po kratší odmlce zde navážou na tradici cyklistických závodů, pojede se zde Hanácké Gravel, který je součástí závodů Gravel Bohemia Cupu – ČESKÝ POHÁR 2023. Pohárový seriál startuje prvním podnikem právě na Hané. Závodit přijedou i dvě cyklistické hvězdy - Jaroslav Kulhavý a Tomáš Paprstka.

Kulhavý už ve Střeni závodil a vyhrál. „Samozřejmě se těším a pokusím se navázat na svou poslední účast ve Střeni, i když už to docela dlouho, každopádně akce se mi líbila a budu zvědavý, jak bude vypadat čistě ve formátu gravel,“ řekl Kulhavý.

Gravel je poměrně nová disciplína. Kulhavý jako velký vzor pro mladé sportovce, děti, dvojnásobný olympijský medailista, mistr světa a vítěz světového poháru v MTB tak chce popularizovat novou disciplínu. „Gravel získal na popularitě, i když poslední a jediný gravel závod jsem jel před nějakými sedmi lety ve Francii, dnes už jsou kola zase o kus dál,“ řekl Kulhavý a podotkl: „Mladým bych vzkázal aby si vyzkoušeli a užívali co nejvíc cyklistických disciplín, múže je to jen posunout v té jejich prioritní, stačí se podívat na Van der Poela, Pidcocka, Van Aerta a další.“

Paprstka si také vyzkouší Gravel, jako novou disciplínu. Půjde do závodu zprudka, jelikož kolo bude mít poskládáno ve středu před startem. „Ale těším se, samozřejmě. Trať mi vyhovuje, sice toho nemám tolik natrénováno, všechny díváky zvu na závod, doufám, že to bude fajn a povede se i počasí,“ uvedl Paprstka.

Závodní sobota bude začínat už v 9 hodin, to budou soutěžit děti. Hlavní závod startuje ve 13.00. „Startuje se směrem na Litovel, pak k Hynkovu. O deset minut později startují horská kola, která to budou mít kratší. Vše je připraveno, včetně doprovodného programu a bohatého občerstvení, takže zveme všechny příznivce sportu,“ uvedl za pořadatele Michal Frantík.

Program:
10 – 12.00: závod dětí a mládeže
13.00: start závodu ČP GRAVEL
13.10: start závodu OLOMOUCKÝ ŘEŤEZ MTB
16.00: slavnostní vyhlášení výsledků
17.00: after party - hraje KARAMEL MUSIC BAND

Další články