Zde může být vaše reklama.

Sázka o sandály Teď nás čekají dvě těžká kola, řekl Látal

Teď nás čekají dvě těžká kola, řekl Látal

foto: Petr Pelíšek

25. 07. 2019 - 21:25

Trenér SK Sigma Olomouc Radoslav Látal má za sebou povedenou domácí mistrovskou premiéru. Hanáci na Andrově stadionu porazili Zlín brankou Martina Nešpora, získali tři body, tolik důležité před venkovním nelehkým dvojzápasem, který je nyní čeká. „Jsme rádi hlavně za tři body, protože víme, že nás teď čekají dvě těžká kola venku,“ řekl Radoslav Látal.

Jak jste zhodnotil utkání proti Zlínu?
Jsme rádi hlavně za tři body, protože víme, že nás teď čekají dvě těžká kola venku. Pro nás to byly velmi důležité tři body. Do zápasu jsme vstoupili dobře, chtěli jsme soupeře presovat, dostat pod tlak, snažit se co nejdříve vstřelit branku. Myslím, že první půlhodina z naší strany byla v pořádku, dostali jsme se do šancí, mohli jsme rozhodnout. To se nám nepodařilo. Potom tam měl soupeř dva tři nepříjemní brejky. V poločase jsem klukům řekl, ať tak hrají dál, necouvnou, hrají nátlakově, snaží se co nejdříve vstřelit branku. Bohužel nám v utkání neseděly standardky, zahrávali jsme je velice špatně. Nekopali jsme se dobře. Pak jsme dali gól, soupeř změnil rozestavení, na to jsme bohužel nereagovali dobře a dostali se pod tlak. A musíme poděkovat brankáři Reichlovi, že tam tu čistou šanci chytil. Jsme rádi za tři body a můžeme se připravovat na další dvě velmi těžká utkání.

Zmínil jste Michala Reichla. Jak hodnotíte jeho výkon a proč dostal přednost právě on?
Proč? Samozřejmě to rozhodnutí bylo trošku na trenérovi brankářů, také jsem na to měl nějaký vliv. Ale on ty kluky zná lépe, delší dobu. Ovšem souhlasili jsme v tom s ním. Reichy je trošku zkušenější, navíc ten tým zná, vychytal s ním postup do první ligy. Takže dali jsme trošku na zkušenost. Vsadili jsme na něj. A myslím, že v obou zápasech předvedl dobrý výkon.

Jak dlouho ještě bude brankář Buchta mimo hru?
Miloš to má na šest až osm týdnů. Jde na kontrolu, uvidíme, jak to srůstá. Buďme rádi, že má teď Reichl formu, protože to léčení stejně nelze urychlit.
Byl jste nervózní před prvním zápasem doma na Andrově stadionu?
Přiznám se, že ano. Protože máme těžké vylosování. Je to cenné vítězství, kdyby se nám nepodařilo bodovat, tak by to bylo velmi těžké. Bylo to důležité utkání.

Gólová akce byla podle vašeho gusta, centr ze strany a zakončení?
Pořád na tom pracujeme. Doba na poznání mužstva byla velice krátká. Snažili jsme se týmu něco vštěpit, snažíme se o křídelní hru. Někdy nám tam ty centry nelétají, není to ještě ono, nebo nejsou ty centry dobré, ale snažíme se. Budeme na tom pracovat dál. Do křídelních prostorů jsme se tam dostali víckrát, ale řešení ve finální fázi nebylo dobré.

Střelecky se prosadil Martin Nešpor. Jste rád, že po příchodu Tandira je v útoku konkurence?
Máme teď tři útočníky. S Tandirem musíme trošku pracovat, zatím je s námi krátce, ještě moc nevěděl. Měsíc trénoval bez míče, měl to složité. Musíme s ním pracovat po fyzické i taktické stránce. Doufám, že teď máme tři kvalitní útočníky a můžeme v klidu hrát na dva hroty.

V závěru jste poslal do hry dva mladé hráče. Jak jste zatím s jejich přístupem spokojený.
Zatím jsem s nimi velmi spokojený. Dostávají se do hry, uvažoval jsem, že by hrál Zmrzlý v základu. Kluci pracují velmi dobře, teď se nám z reprezentace vrátí ještě Zima se Zlatohlávkem. Budeme s nimi pracovat, budou dostávat šanci. Všechno je to o přístupu, jak se s tím vypořádají, agresivní jsou, mají natrénováno, pojedeme s nimi dál.

Sigmu nyní čekají dvě utkání venku proti silným soupeřům, na Slavii a v Liberci. S jakým bodovým ziskem budete spokojený?
Máme tam sázku, s realizačním týmem. Pokud bychom vyhráli na Slavii, tak budu v Liberci na lavičce v sandálech a podkolenkách na lavičce. To jsme tam dali s maséry

Další články