Zde může být vaše reklama.

Brány památek dokořán Své taje ukáže Vila Primavesi

Své taje ukáže Vila Primavesi
Vila Primavesi

10. 04. 2019 - 12:45

Olomouc - Už pošesté se bude v Olomouci konat akce Brány památek dokořán. V letošním roce se budou moct zájemci podívat do národní kulturní památky - Vily Primavesi.

Vila bude pro návštěvníky připravená ve čtvrtek 18. dubna mezi třetí a devátou hodinou odpoledne. V objektu, který vznikl v roce 1905 v kombinaci vídeňské a anglické secese, budou moct návštěvníci vstoupit do centrální haly, jídelny, pokoje, zimní zahrady, na terasu a do zahrady. Kromě vily budou moct lidé navštívit také věž prachárny nad Michalskými schody.

Prohlídky, které budou zdarma, jsou v plánu každou celou hodinu v době otevření vily. První tak začne ve tři odpoledne, poslední začne v osm večer.

Na všechny, kteří do vily zavítají, čeká doprovodný program. V osmnáct hodin tak proběhne klavírní recitál, v kafírně se bude k ochutnání připravovat káva. Daleko do minulosti má návštěvníky zavést Tiskařská dílna Mattioliho herbáře.

Brány památek dokořán se v Olomouci konají u příležitosti Mezinárodního dne památek od roku 2013. V minulých letech byly lidem přístupné takové památky jak oje Husův sbor, chrám svatého Michala, konventní zahrady Kláštěrního Hradiska nebo Korunní pevnůstka.

-lub-

Další články