Zde může být vaše reklama.

OLODVOREK: Krásný nový prostor v centru Olomouce

OLODVOREK: Krásný nový prostor v centru Olomouce

foto: Plavby Olomouc

22. 06. 2021 - 15:04

Šimon Pelikán, který provozuje Plavby Olomouc a s jeho loděmi tak můžete korzovat po řece Moravě, případně se věnuje Ološlapům a můžete ho tam potkat i v ulicích hanácké metropole, otevřel během svátků města Olomouce nový prostor, kde chce pořádat kulturní a společenské akce - OLODVOREK. Jde o místo na Dolním náměstí, které bylo dosud pro obyvatele města skryté a nepřístupné. 

Šimon s ním má ale velké plány a obrovský kus práce už za sebou. Specifické prostředí bude návštěvníkům kromě kromě kultury a občerstvení nabízet i možnost prohlédnout si nejrůznější výtvarná díla, která prostoru zapůjčí několik umělců.

Věřím, že OLODVOREK bude místo, které svým umístěním, charakterem i atmosférou nabídne veřejnosti možnost setkat se, popovídat si a časem se třeba dozvědět něco zajímavého na nejrůznějších besedách, zavlnit se v rytmu komornějších koncertů, prohlédnout si umění nebo si jen dát kávu a chvilku si v centru města odpočinout od všudypřítomného shonu,“ přeje si Šimon Pelikán. 

OLODVOREK se nachází ve vnitrobloku historického domu ve spodní části Dolního náměstí. Dům je v současné době neobydlený a čeká na případnou rekonstrukci. Zatímco bude tento stav trvat, majitel se domluvil s Šimonem Pelikánem na tom, že může prostor využívat ke konání nejrůznějších akcí.

Svůj kus umění může v místě předat kdokoliv. „V podstatě hned po otevření se ozývá řada umělců, která by prostor pro svou produkci využila a z toho mám neuvěřitelnou radost,“ doplňuje Šimon Pelikán.

Do prostor se vejde zhruba dvě stě návštěvníků najednou a dnes mu dominuje socha stromu od akademického sochaře Ondřeje Olivy a také vznášející se kolo od olomouckého umělce Marcela Hubáčka. V místě je k vidění také skelet vozu Volkswagen brouk, plachetnice a nově zasazená zeleň.

Pokud byste chtěli vědět, kdy bude pravidelný program probíhat, tak se to nedozvíte, protože akce zde budou nárazové. O všech však bude Šimon a jeho tým informovat na webu Plaveb Olomouc.

Další články