Zde může být vaše reklama.

Premiéra Labyrintu je konečně tady!

Premiéra Labyrintu je konečně tady!

foto: Tino Kratochvil

30. 09. 2021 - 12:00

V pátek 1. 10. od 19:00 se olomoučtí diváci konečně dočkají odloženého představení Labyrint v pavilonu A Výstaviště Flora. Scénické oratorium Labyrint autorky Jarmily Bekové a olomouckého spolku Chermon je hudebně scénickým zpracováním díla Jana Amose Komenského Labyrint světa a ráj srdce.

S bezmála 70 účinkujícími se jedná o největší kulturní akci v rámci Národních oslav Komenského za spolupráce UNESCO (350. výročí úmrtí Jana Amose Komenského v roce 2020 a 400. výročí díla Labyrint světa a ráj srdce v roce 2022). Premiéra proběhla v neděli 8. března 2020 v Brně v Sono Music Clubu, představení v Olomouci, Ostravě a Praze musela být kvůli epidemiologickým opatřením přesunuta.

Zhudebněné dílo Labyrint světa a ráj srdce

Hudebně scénické představení v podání sólistů z Městského divadla Brno, symfonického orchestru Camerata Moravia a pěveckého sboru Chermon pod taktovkou dirigenta Joela Hány nabízí výjimečný kulturní zážitek pro celou rodinu. Autorka Jarmila Beková a režisérka Hana Mikolášková zpracovaly „Labyrint světa a ráj srdce” v současném jazyce tak, aby bylo srozumitelné pro všechny věkové kategorie, aby bylo možné i dětem přiblížit děj nejslavnějšího Komenského díla. Tomu napomáhají melodické písně i krásné moderní kostýmy výtvarníka Davida Janoška. V hlavních rolích se představí Jiří Mach, Radek Novotný a sama autorka Jarmila Beková, na pódiu se objeví také speciální host Jan Sklenář.

Olomoucká učitelka věnovala vstupenky 92 kolegům z celé republiky

Autorka představení Jarmila Beková, která je učitelkou češtiny a francouzštiny na Slovanském gymnáziu Olomouc, věnovala vstupenky svým kolegům – všem nominovaným učitelům v anketě Zlatý Ámos 2019/2020. Jarmila Beková, která také vystupuje v roli Mámení, vzkázala svým kolegům: "Milí kolegové, učitelské povolání dokáže přinášet mnoho radosti, ale je také namáhavé a mnohdy nedoceněné. O to víc nás těší spolupráce s anketou Zlatý Ámos, do níž jste byli nominováni svými žáky (to je krásná zpětná vazba), a rádi bychom Vám i my vyjádřili svou podporu a díky věnováním vstupenek na představení Labyrint, které se odkazuje k jednomu z největších pedagogů. Moc Vám fandíme!"

Další články